Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Hou je van water, dan zit je goed in Michigan. De bijnaam van deze staat is ‘Great Lakes State’, waar geen woord van is gelogen. Om te beginnen vallen drie van de vijf Great Lakes binnen de staatsgrenzen: Lake Erie, Lake Michigan, Lake Huron én Lake Superior. Daarnaast zijn er zo’n elfduizend andere kleine en grote meren, waar je heerlijk kunt vissen, kajakken, zwemmen en varen. En dan hebben we het nog niet gehad over de honderden eilandjes, waar je op elk gewenst moment een verfrissende duik of rustieke kustwandeling kunt maken. Maakt niet uit waar in Michigan je bent, het wassende water is nooit ver weg.

Met paard en wagen langs de kust rijden

Het bekendste meer van Michigan is Lake Michigan, dat een oppervlakte heeft van maar liefst 57.994 vierkante kilometer. De kuststroom bestaat uit 480 kilometer aan brede stranden, inclusief poederig wit zand en kraakhelder water. Over de Pierce Stocking Scenic Drive kun je tijdens je vakantie een geweldige roadtrip of camperreis maken, door bossen en over zandduinen, met onderweg fantastische uitzichten over Lake Michigan. Maak tijdens je rondreis ook een stop bij Mackinac Island, waar je met een veerboot naartoe gaat. Auto’s zijn hier niet toegestaan, dus op het eiland verplaatsen mensen zich met paard en wagen. Dit zorgt voor een instant gevoel van rust en ontspanning, alsof je even terug bent in vroegere tijden.

Sta je ineens oog in oog met een eland of wolf

Het vele water in Michigan zorg voor een enorme diversiteit aan flora en fauna. De bossen zijn prachtig groen en dichtbegroeid, er zijn klaterende watervallen waar je uren naar kunt kijken en in de vele parken wandel je tussen de coyotes, herten, vogels, insecten en reptielen. Een van de vele mooie natuurtrekpleisters is Isle Royale National Park in het ijskoude Lake Superior. Dit park van 75 kilometer bestaat uit 450 kleine, aantrekkelijke eilandjes en je kunt er onder meer wolven en elanden spotten, die hier in hun natuurlijke omgeving leven. Ook fantastisch is het fotogenieke Pictured Rocks National Lakeshore, waar je meer dan 160 kilometer kunt wandelen door langs watervallen en vuurtoren. Of stap in een kajak en peddel over helder groenblauw water langs kliffen, rotsen en zandstranden.

Ook voor een bruisend (en lekker zonnig) stadsleven

Behalve natuur heeft Michigan ook nog een bruisend stadsleven, waarvan je het meeste meekrijgt in upcoming city Detroit. De metropool ligt op de onderste van de twee schiereilanden waaruit de staat bestaat. In de Lower Peninsula, het lagere schiereiland, zijn de zomers net iets warmer dan in de Upper Peninsula: gemiddeld zo’n 28 graden Celsius in juli/augustus. De winters zijn op beide schiereilanden relatief koel, met gemiddelde temperaturen die zelfs overdag ruim onder het vriespunt kunnen liggen. De beste tijd om naar Michigan te gaan, is van mei tot en met september. In die maanden is de temperatuur aangenaam en valt er weinig neerslag.

Dit wil je doen in Michigan

  • Romantisch Op Lake Erie en Lake Huron kun je bij zonsondergang een romantische boottocht maken. Compleet met dinertje en kaarslicht, als je daarvan houdt.
  • Sportief Op de bodem van de vele meren van Michigan liggen talloze scheepswrakken te wachten op nader onderzoek van sportduikers.
  • Leergierig In Detroit is het Henry Ford Museum een bezoek absoluut waard, waar je langs een nagebouwd 20e eeuws dorpje rondrijdt in een oude Ford model T.
  • Avontuurlijk In de natuur bij Escanaba en Manistique op Lake Michigan of Marquette kun je geweldig zwemmen, waterskiën, kajakken, varen, sneeuwscooteren, ijsvaren, ijsvissen of jagen.
  • Homesick? De roots van de Nederlandse immigranten in het plaatsje Holland zie je terug in het Holland Museum en op de Holland Farmers Market. Ook leuk als je geen heimwee hebt.

Bestemmingen in Michigan

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Michigan gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Michigan