Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Wie denkt dat Nederland een waterland is, moet Minnesota eens zien. Het wordt de staat van 10.000 meren genoemd, waar geen woord van is gelogen. Sterker nog: in totaal zijn er maar liefst 11.842 stuks. En dan is er ook nog de Mississippi die door het landschap slingert én een fantastische kustlijn. De overdaad aan water zorgt ervoor dat er in elk seizoen tal van buitenactiviteiten te doen zijn, wat van Minnesota een walhalla voor outdoorliefhebbers maakt. Of je nu houdt van hiken, zwemmen, skiën, surfen, raften, snowboarden of varen: hier ben je op je plek.

Voor minder dan XXL doen we het niet

Minnesota is een staat van uitersten. In het noorden en oosten straalt het groen van eindeloze bossen je tegemoet, in het zuiden en westen is het een en al vlakte en prairie wat de klok slaat. In de zomer is het er zinderend heet, in de winter kun je met je auto over enorme ijsvlaktes rijden. Je struikelt er bijna over het natuurschoon, maar je hebt er ook superhippe steden als het Europees aandoende, charmante St. Paul. Niets in Minnesota is middelmatig, het heeft allemaal net dat beetje extra. Extra mooi, extra koud, extra aantrekkelijk, extra warm, extra groot, extra leuk.

Het barst er van de meertjes, rivieren en rotsen

Tijdens je rondreis of camperreis mag je hoofdstad Minneapolis beslist niet overslaan. De grootste stad van de staat was vroeger bedekt door een gletsjer, waardoor het er nu barst van de meertjes, rivieren, rotsen en moerassen. Niet voor niets wordt dit ‘The City of Lakes’ genoemd. Het ideale vertrekpunt voor je verdere reis langs al het moois dat Minnesota te bieden heeft. Luier op de lange stranden van Lake Superior, bekijk de rotstekeningen die Indianen achterlieten in het stadje Jeffers, maak vanuit Duluth een van de vele fantastische wandelingen of roadtrip over de wonderschone North Shore Drive. In Minnesota is er voor ieder wat wils.

Niet vergeten: zonnebrandcrème mee

Minnesota heeft een landklimaat, wat als groot voordeel heeft dat het er niet vaak regent. De hemel kleurt op de meeste dagen knalblauw, dus een goeie hoeveelheid zonnebrandcrème is geen overbodige luxe. In de zomer heb je te maken met temperaturen die gemakkelijk kunnen oplopen tot 30 graden Celsius, terwijl de winters juist enorm koud en streng zijn. De lente en de herfst zijn gematigd, met prachtige kleuren van bloesem of bladeren. Er wordt in Minnesota betaald met dollars, maar je kunt ook vrijwel overal pinnen of je creditcard gebruiken.

5 dingen die je moet je zien in Minnesota

  • Minneapolis Sculpture Garden. Verspreid over 4,5 hectare vind je hier tal van kunstwerken, waar tussen je in de zomer kunt midgetgolfen. Er zijn geregeld theatervoorstellingen en soms ook filmvertoningen.
  • Duluth. Dit leuke plaatsje is de gedroomde uitvalsbasis voor elke outdoorliefhebber, want vanaf hier kun je zo’n beetje elke sport beoefenen die je kunt bedenken: van fietsen, hiken en kajakken tot snowboarden en klimmen.
  • Voyageurs National Park. Dit park bestaat uit meren, meren en nog eens meren. Je kunt er dagenlang wandelen, maar ook heerlijk vissen of gewoon bij een cappuccino van het uitzicht genieten.
  • North Shore Drive. Deze 450 kilometer lange route voert je langs de prachtige kust van Lake Superior, inclusief een aantal State Parks met watervallen, zoals de Big Falls van de Pigeon River en de Gooseberry Falls.
  • Lake Superior Hiking Trail. Een wandelpad van bijna 4000 kilometer door zeven natuurparken langs de North Shore van Minnesota. Deze routes zijn geschikt voor wandelaars van elk niveau.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Minnesota gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Minnesota