De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het elegante Natchez ligt in het zuiden van Mississippi en is een van de weinige plaatsen die gespaard is gebleven tijdens de Burgeroorlog. Dit heeft als gevolg dat ook de Antebellum Mansions (villa's van voor de oorlog) er nog staan. Deze antebellums hebben diverse architectuurstijlen en prachtig aangelegde tuinen en parken. Ook vind je er enorme 'live oaks', vol met 'Spanish moss'. De historische antebellums kun je bezoeken of er zelfs verblijven. Het is erg interessant om deel te nemen aan een rondleiding. Een rit met paard en wagen is ook een aanrader. Je ontdekt alle hoogtepunten van Natchez tijdens deze tour.

De plaats Natchez

Deze naam komt van de Natchez-lndianen, een van de belangrijkste culturen die hier aan de Mississippi heeft bestaan. De Indianen woonden hier tot 1729. Toen kwamen zij in opstand tegen de Franse kolonisten, die van plan waren een dorp te verwijderen voor een tabaksplantage. Gesteund door gevluchte slaven, wisten de Indianen 250 kolonisten te doden. Daarna sloegen de Fransen - met hun gelieerde Choctaw-lndianen - terug en roeiden zij de Natchez uit.

Na de Natchez hadden Franse, Britse en Spaanse kolonisten er een nederzetting, totdat in 1796 de Stars and Stripes officieel werd gehesen. In de daaropvolgende decennia werden met slavenarbeid en katoenteelt enorme vermogens verdiend; er werden schitterende huizen gebouwd en een op de twee Amerikaanse miljonairs woonde in Natchez. In tegenstelling tot Vicksburg is Natchez - ondanks het feit dat het in 1863 door de Union werd bezet - voor een groot deel gespaard gebleven van de verwoestingen van de Burgeroorlog. Hierdoor zijn nog heel veel schitterende Antebellum Mansions (villa’s van vóór de Burgeroorlog) bewaard gebleven. Deze mansions hebben diverse architectuurstijlen, maar zijn voornamelijk in Greek Revival gebouwd. De meeste hebben prachtig aangelegde tuinen en parken. Tussen al dat moois staan ook nog eenvoudige, maar schitterend onderhouden en meestal witgekalkte huisjes. Ook vind je er enorme ‘live oaks’, vol met ‘Spanish moss’. Dat alles maakt Natchez tot een van de aangenaamste plaatsjes in het hele zuiden.

Presbyterian  Stratton Chapel

Deze historische kerk werd gebouwd in 1830 en hier vind je een permanente tentoonstelling van een fascinerende collectie foto's vanaf de Burgeroorlog tot en met de Tweede Wereldoorlog.

De Natchez Trace Parkway

De route vormde oorspronkelijk een netwerk van Indianenpaden; de Chickasaw, de Choctaw en de Natchez gebruikten de paden als handels- en jachtroute. De Fransen brachten de weg, die van Natchez via een klein stukje over het grondgebied van de staat Alabama tot westelijk van Nashville in Tennessee liep, voor de eerste maal in kaart. Aan het einde van de 18e eeuw begonnen boeren uit het dal de Ohio hun producten met platbodems over de Ohio en de Mississippi naar Natchez en New Orleans te vervoeren om ze daar samen met de boot te verkopen. Via de Trace keerden ze weer terug naar huis. De toenemende stroom handelaren zorgen ervoor dat er eenvoudige herbergen langs de route ontstonden, maar het trok ook struikrovers aan. Met de komst van het stoomschip in 1812 en de aanleg van een nieuwe weg tussen Nashville en New Orleans, werd de Trace overbodig, raakte overwoekerd en vergeten. Omstreeks 1935 werd in het kader van grootscheepse werkverschaffingsprojecten een moderne weg aangelegd die het oorspronkelijke Indianenpad en handelsweg zoveel mogelijk volgt. Nu is het een prachtige 712 kilometer lange route, vrij van vrachtwagens, neon-reclame en gebouwen, maar vol natuurschoon en bezienswaardigheden.

Onze topbestemmingen in de buurt van Natchez

Reizen in de buurt van Natchez

Logo Doets Reizen Amerika

Natchez