De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Glacier National Park

2 Actueel reisaanbod

Honderden kristalheldere bergmeren, valleien vol prachtige kleurrijke bloemen en ruige bergpieken die zijn gevormd door meer dan 50 gletsjers: Glacier National Park is werkelijk spectaculair. Niet alleen draagt dit natuurpark de bijnaam ‘Crown of the Continent’, Glacier National Park is óók het eerste internationale Peace Park ter wereld! Vanuit dit fantastische gebied in Montana vinden diverse waterwegen hun weg naar de Pacific Ocean, de Golf van Mexico en de Hudson Bay. Dit is dé plek voor fantastische activiteiten tijdens je rondreis door Amerika of Canada.

Bewaard in ijs

Haar spectaculaire en ongerepte natuurschoon heeft Glacier National Park te danken aan 10.000-jaar oude gletsjers, die zijn overgebleven uit de ijstijd. Het natuurpark, dat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat, is bezaaid met meren die gevormd worden door smeltwater uit het hooggebergte. Het resultaat: weelderige bossen, kolossale watervallen en kristalheldere meren zoals het St. Mary Lake, waar je in de ochtendzon prachtige foto’s kunt maken van rode, oranje en gele stenen. Nog leuker is dat je tijdens je wandeling door het park vergezelt kunt worden door mountain goats. Bijzonder indrukwekkend zijn ook de, door eeuwenoude ijsstromen uitgehouwen, U-vormige valleien en granietpieken. Glacier National Park is een geografisch walhalla.

Wandel dwars door alpineweiden

Met meer dan 1.100 kilometer aan wandelpaden, is Glacier National Park een geweldige plek voor avontuurlijke wandeltochten, bijvoorbeeld naar de prachtige Lake McDonald Valley. Ooit was deze vallei bezet door massieve gletsjers, maar nu vind je hier allerlei planten en bloemen, historische chalets, de beroemde Lake McDonald Lodge en fantastische diersoorten, zoals bevers, elanden, otters en berggeiten. Glacier National Park is óók een van de laatste gebieden in Amerika waar de grizzlybeer nog in het wild voorkomt. Van de vele trails is Logan Pass de meest indrukwekkende. Hier loop je over een vlonderpad dwars door alpineweiden, die bekleed met een tapijt van wilde bloemen, om vervolgens uit te komen bij het fantastische Hidden Lake.

Here comes the sun

Het woeste Glacier National Park wordt doorkruist door de ‘Going to the Sun Road’, één van de mooiste routes van Amerika waar watervallen op en langs de weg storten. Deze 80-kilometer lange toeristische route is geopend van juni tot en met oktober en neemt je mee langs alle hoogtepunten van het natuurpark. Onderweg kijk je op uit spectaculaire granieten bergtoppen, uitgestrekte gletsjers en kleurrijke alpineweiden, waar je bizonkuddes en dikhoornschapen kunt zien grazen. Voor wie liever niet met een eigen auto door het park wil rijden is er een opvallend alternatief: knalrode oldertimerbusjes die stoppen bij populaire punten, zoals Sun Point, Logan Pass, Lake McDonald Lodge en The Loop.

De hoogtepunten van Glacier National Park

Maak je rondreis door Amerika en Canada onvergetelijk en bezoek Glacier National Park. De spectaculaire bergtoppen, massieve gletsjers, kleurrijke alpineweiden en wilde diersoorten van Glacier wachten op je. In dit fantastische park in Montana is ontzettend veel te zien en doen, maar dit mag je absoluut niet missen:

 • Bezoek de 50 gletsjers waar het park haar naam aan te danken heeft;
 • Wandel over het vlonderpad van Logan Pass naar Hidden Lake;
 • Loop door de fenomenale natuur en langs talloze uitkijkpunten;
 • Overnacht in de Lake McDonald Lodge of in een historisch chalet;
 • Spot fascinerend wildlife, zoals bevers, otters, elanden en zelfs grizzlyberen;
 • Rijd over de indrukwekkende ‘Going to the Sun Road’ dwars door het park;
 • Of reis mee met een knalrood oldtimerbusje langs alle hoogtepunten van het park.

Vooraf reserveren om toegang tot Glacier National Park te krijgen? 

Voor het bezoek aan Glacier National Park geldt in (of vanaf) de zomer van 2021 een reserveringsbeleid. De volgende regels zijn van toepassing:

 • Voor de 4 regio's dienen aparte reserveringen gemaakt te worden en gelden er andere periodes. 

  Going-to-the-Sun Road (Goed voor 3 dagen) - West Entrée – Tussen 26 May, 2023 – 10 September, 2023
  St. Mary Entrance tussen 1 July, 2023 – 10 September, 2023                                                           
  North Fork (Goed voor 1 dag) tussen 26 May, 2023 – 10 September, 2023                                            Many Glacier (Goed voor 1 dag) tussen 1 July, 2023 – 10 September, 2023
  Two Medicine (Goed voor 1 dag) tussen 1 July, 2023 – 10 September, 2023
 • Tussen 06.00 - 15.00 uur is het verplicht om vooraf een dagentree te reserveren. De entreekosten bedragen $35,- incl. $ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de $ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 
 • Vanaf 1 februari om 08.00 uur (MST lokale tijd) zullen de tickets gepubliceerd worden. Een reservering is 120 dagen van te voren reserveringen maken. Het Nationale Park houdt de volgende volgorde aan:

  1 februari, 2023 voor 26 mei – 30 juni
  1 maart, 2023 voor 1 juli – 31 juli
  1 April, 2023 voor 1 Augustus – 31 Augustus
  1 mei,2023 voor 1 September – 10 September
 • Er kan één reservering per aankomstdatum worden gemaakt. Per voertuig is één reservering nodig die voor alle inzittende geldig is. Ten alle tijden dient de reserveerder een geldige legitimatie bij zich te hebben.
 • Indien de reservering niet op bovenstaande data is gelukt dan zijn er elke dag beperkt aantal extra reserveringen beschikbaar voor de volgende dag.  Voorbeeld: Wil je 16 juni het park bezoeken dan kun je op 15 juni om 08.00 uur kijken of er nog tickets zijn.  
 • Er gelden een aantal uitzonderingen. Het is niet nodig om een extra entree te boeken als je in de volgende hotels verblijft: Guests at Lake McDonald Lodge, Motel Lake McDonald, Village Inn at Apgar en Rising Sun Motor Inn, Many Glacier Hotel en Swiftcurrent Motor Inn .
 • Een entreebewijs is wel nodig als je in de volgende lodges/hotels verblijft: Glacier Park Lodge, St. Mary’s Lodge and all the lodges located outside of the park, West Yellowstone Motel, Grouse Mountain Lodge, Lodge at Whitefish Lake, Firebrand, Pine Lodge en Under Canvas.

Bestel via deze officiële website jouw entree ticket voor Glacier National Park.

Onze topbestemmingen in de buurt van Glacier National Park

Reizen in de buurt van Glacier National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Glacier National Park