Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Glacier National Park

2 Actueel reisaanbod

Honderden kristalheldere bergmeren, valleien vol prachtige kleurrijke bloemen en ruige bergpieken die zijn gevormd door meer dan 50 gletsjers: Glacier National Park is werkelijk spectaculair. Niet alleen draagt dit natuurpark de bijnaam ‘Crown of the Continent’, Glacier National Park is óók het eerste internationale Peace Park ter wereld! Vanuit dit fantastische gebied in Montana vinden diverse waterwegen hun weg naar de Pacific Ocean, de Golf van Mexico en de Hudson Bay. Dit is dé plek voor fantastische activiteiten tijdens je rondreis door Amerika of Canada.

Vooraf reserveren om toegang tot Glacier National Park te krijgen

Na het boeken van je reis adviseren we jouw bezoek aan het Nationale Park goed te plannen. Via de website van National Park Services (recreation.gov) moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$35,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Je dient tevens in het bezit te zijn van een geldig paspoort, welke bij de ingang gecheckt zal worden.

Wanneer is een reservering nodig?
Voor de 3 regio's dienen aparte reserveringen gemaakt te worden en gelden er andere periodes:

  • Going-to-the-Sun Road (geldig voor 1 dag) - West Entree – Tussen 24 mei en 8 september 2024              
  • North Fork (geldig voor 1 dag) - Tussen  24 mei en 8 september 2024  
  • Many Glacier (geldig voor 1 dag) - Tussen 1 juli en 8 september 2024.

Een reservering is noodzakelijk als je het Nationale Park bezoekt in bovengenoemde periodes tussen 06.00 en 15.00 uur. 
Zie hier de websitevan Glacier National Park voor meer informatie. 

Wanneer kan ik reserveren?
Vanaf 25 januari 2024 om 08.00 uur (MST lokale tijd) zullen de tickets gepubliceerd worden. Een reservering kan 119 dagen van te voren gemaakt worden.

Stel je wilt 1 augustus 2024 naar Glacier National Park, dan kan je op 3 april 2024 tickets reserveren.

Indien de reservering niet is gelukt, dan zijn er elke dag om 19.00 uur een beperkt aantal tickets beschikbaar voor de volgende dag. 

Bewaard in ijs

Haar spectaculaire en ongerepte natuurschoon heeft Glacier National Park te danken aan 10.000-jaar oude gletsjers, die zijn overgebleven uit de ijstijd. Het natuurpark, dat op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat, is bezaaid met meren die gevormd worden door smeltwater uit het hooggebergte. Het resultaat: weelderige bossen, kolossale watervallen en kristalheldere meren zoals het St. Mary Lake, waar je in de ochtendzon prachtige foto’s kunt maken van rode, oranje en gele stenen. Nog leuker is dat je tijdens je wandeling door het park vergezelt kunt worden door mountain goats. Bijzonder indrukwekkend zijn ook de, door eeuwenoude ijsstromen uitgehouwen, U-vormige valleien en granietpieken. Glacier National Park is een geografisch walhalla.

Wandel dwars door alpineweiden

Met meer dan 1.100 kilometer aan wandelpaden, is Glacier National Park een geweldige plek voor avontuurlijke wandeltochten, bijvoorbeeld naar de prachtige Lake McDonald Valley. Ooit was deze vallei bezet door massieve gletsjers, maar nu vind je hier allerlei planten en bloemen, historische chalets, de beroemde Lake McDonald Lodge en fantastische diersoorten, zoals bevers, elanden, otters en berggeiten. Glacier National Park is óók een van de laatste gebieden in Amerika waar de grizzlybeer nog in het wild voorkomt. Van de vele trails is Logan Pass de meest indrukwekkende. Hier loop je over een vlonderpad dwars door alpineweiden, die bekleed met een tapijt van wilde bloemen, om vervolgens uit te komen bij het fantastische Hidden Lake.

Here comes the sun

Het woeste Glacier National Park wordt doorkruist door de ‘Going to the Sun Road’, één van de mooiste routes van Amerika waar watervallen op en langs de weg storten. Deze 80-kilometer lange toeristische route is geopend van juni tot en met oktober en neemt je mee langs alle hoogtepunten van het natuurpark. Onderweg kijk je op uit spectaculaire granieten bergtoppen, uitgestrekte gletsjers en kleurrijke alpineweiden, waar je bizonkuddes en dikhoornschapen kunt zien grazen. Voor wie liever niet met een eigen auto door het park wil rijden is er een opvallend alternatief: knalrode oldertimerbusjes die stoppen bij populaire punten, zoals Sun Point, Logan Pass, Lake McDonald Lodge en The Loop.

De hoogtepunten van Glacier National Park

Maak je rondreis door Amerika en Canada onvergetelijk en bezoek Glacier National Park. De spectaculaire bergtoppen, massieve gletsjers, kleurrijke alpineweiden en wilde diersoorten van Glacier wachten op je. In dit fantastische park in Montana is ontzettend veel te zien en doen, maar dit mag je absoluut niet missen:

  • Bezoek de 50 gletsjers waar het park haar naam aan te danken heeft;
  • Wandel over het vlonderpad van Logan Pass naar Hidden Lake;
  • Loop door de fenomenale natuur en langs talloze uitkijkpunten;
  • Overnacht in de Lake McDonald Lodge of in een historisch chalet;
  • Spot fascinerend wildlife, zoals bevers, otters, elanden en zelfs grizzlyberen;
  • Rijd over de indrukwekkende ‘Going to the Sun Road’ dwars door het park;
  • Of reis mee met een knalrood oldtimerbusje langs alle hoogtepunten van het park.

Onze topbestemmingen in de buurt van Glacier National Park

Reizen in de buurt van Glacier National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Glacier National Park