Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Going-to-the-Sun Road

2 Actueel reisaanbod

Het ruige landschap van Glacier National Park in Montana wordt doorkruist door de beroemde Going-to-the-Sun Road, een schitterende route tussen het Apgar Visitor Center en het Saint Mary Visitor Center. Deze weg, waarvan een gedeelte alleen is geopend tussen eind juni en begin oktober, vormt misschien wel een van de mooiste toeristische routes in Amerika en laat je kennismaken met een scala aan highlights van Glacier National Park. Onderweg kijk je uit op spectaculaire bergtoppen, kun je genieten van het uitzicht op gletsjers bij de Jackson Glacier Overlook en tref je grazende berggeiten en Bighornsheep bij Logan Pass.

Going-to-the-Sun Road

De Going-to-the-Sun Road slingert door het prachtige landschap en langs steile hellingen naar het St. Mary Visitor Center, dat vlak bij het St. Mary Lake ligt. Dit Visitor Center is zeker een bezoekje waard. De weg is tussen half oktober en half juni niet berijdbaar door de sneeuw. Verder kunnen er enkele beperkingen gelden met betrekking tot ‘oversized’ voertuigen, zoals campers. Soms worden deze bovenmaatse RV’s (recreation vehicles) helemaal niet toegelaten. Informeer daarom - voordat je het park binnenrijdt - bij een van de Visitor Centers of er beperkingen zijn wat betreft de afmetingen van je camper. Wij raden je aan om deze weg alleen te berijden met een camper van 21 feet en niet groter. 

Wil je echt genieten van het prachtige berglandschap met zijn schitterende natuur, dan zal je van de weg af moeten gaan, om een wandeling te maken over een van de vele trails of voetpaden. Ze hebben een  gezamenlijke lengte van 1.300 kilometer! Het volgen van voetpaden en trekroutes is pas verantwoord als je van tevoren bij een Visitor Center informatie hebt ingewonnen over de uitvoerbaarheid en de veiligheid van je plannen. Als je wilt kamperen in het park, dan heb je een backcountry use permit nodig. Deze kun je onder meer afhalen bij het St. Mary Visitor Center.

Onze topbestemmingen in de buurt van Going-to-the-Sun Road

Reizen in de buurt van Going-to-the-Sun Road

Logo Doets Reizen Amerika

Going-to-the-Sun Road