De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Beartooth Pass is een fantastische toeristische route die je vanaf Red Lodge (Montana) zo richting het prachtige Yellowstone National Park brengt. De Beartooth Pass brengt je naar enorme hoogtes, prachtige meren, watervallen, kronkelende rivieren, adembenemende uitzichten en zelfs in de zomer sta je met je voeten in de sneeuw. Volgens vele Amerikanen is de Beartooth Pass de mooiste toeristische route die je kunt rijden van Amerika, wij kunnen het daar alleen maar mee eens zijn!

Na het vertrek uit de voormalige mijnplaats Red Lodge rijd je via steile maar zeer goede wegen de bergen in. Al snel zie je ruim 20 bergpieken, allen meer dan 3500 meter hoog, wat een magisch gezicht. De Beartooth Pass neemt jou dus letterlijk mee naar hoge hoogtes. 

De Granite Peak

De Granite Peak is met zijn ruim 3900 meter hoogte, de allerhoogste bergpiek. Een van de mooiste stops die je onderweg tegen komt is Rock Creek Vista Point op 2800 meter hoogte. De uitzichten vanaf dit view point zijn adembenemend! 


Hoe verder je de Beartooth Pass rijdt, hoe hoger je komt. Op den duur passeer je de bomengrens en rijd je over uitgestrekte alpine tundra landschappen vol groene grassen en struiken. Het hoogste punt van de route ligt op 3300 meter hoogte, deze ligt bij West Summit. Loop vanaf de parkeerplaats bij West Summit een korte route voor een magnifiek uitzicht over het Beartooth Plateau en Absoraka Mountains. Tijdens het tweede deel van de route kom je langs heel veel bergmeren. Onze favorieten? Little Bear Lake en Island Lake, beiden perfect om te picknicken. Het einde van de Beartooth Pass gaat over in de Chief Joseph Scenic Highway. Deze laatste eindigt in Cooke City, net voor Yellowstone National Park, en dan begint het feest pas écht!

Onze topbestemmingen in de buurt van Beartooth Pass

Reizen in de buurt van Beartooth Pass

Logo Doets Reizen Amerika

Beartooth Pass