Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Valley of Fire State Park

35 Actueel reisaanbod

Op nog geen uur rijden van Las Vegas vind je een van de meest spectaculaire State Parks van Amerika: Valley of Fire State Park. Dit prachtige natuurgebied biedt een variatie aan bizarre zandsteenformaties, gekleurde structuren van kalksteen, versteende bomen en rotstekeningen die een paar duizend jaar geleden zijn aangebracht in het landschap. Het Valley of Fire Visitor Center heeft interessante tentoonstellingen over de unieke geologie, ecologie en geschiedenis van het park. In het park zelf kun je schitterende wandelingen maken, waaronder die over de Pinnacles Loop. Je wordt meegevoerd door een landschap vol bizarre rotsformaties.

Natuurpark vlakbij Las Vegas

Valley of Fire is het oudste State Park van Nevada. Het dankt haar naam aan de roodgekleurde zandstenen rotsformaties, die door erosie prachtige vormen hebben. Bij het Visitor Center, die dus niet zoals gebruikelijk bij de ingang van het park is, koop je een kaartje. Ook kun je hier een plattegrond van het park krijgen, waarop alle interessante bezienswaardigheden vermeld staan. Ook staat op de plattegrond aangegeven waar je mag parkeren. Op veel plaatsen zul je de auto moeten laten staan en een stukje moeten lopen. Het bezoekerscentrum heeft een kleine tentoonstelling over de geologie, ecologie en geschiedenis van het park en haar omgeving en er is een winkeltje met souvenirs. Ga zeker ook even kijken naar de prachtige prehistorische rotstekeningen van de Indianen in Petroglyph Canyon. Ook de rotsformaties bij de Seven Sisters, The Cabins, The Beehives en de Petrified Logs (versteende boomstammen) mag je niet missen. Zorg dat je voldoende water bij je hebt, want het kan in de zomer ontzettend warm zijn in het park. Als je na het bezoek toe bent aan een verfrissend bad, verlaat dan Highway 169 via de East Entrance en vervolg je weg naar Overton Beach, dat aan Lake Mead ligt.


Wandelen in Valley of Fire State Park

Valley of Fire State Park ligt in de Mojave woestijn en bestaat uit 170 km2 rode Azteekse zandsteen die vermengd is met grijze en taankleurig kalksteen. Het buitenaardse landschap trekt tot kilometers ver aan de horizon en is bijzonder mooi bij zonsondergang. Het zandsteen werd 150 miljoen jaar geleden gevormd door schuivende zandduinen. Er zijn diverse, vaak korte, wandelingen te maken. Door de hitte in deze woestijn adviseren we je om voldoende water mee te nemen! 

White Domes Hike

Een wandeling over de vele fascinerende paden van het park en brengt je langs ongelooflijke rotsformaties zoals de White Domes. Deze witte zandsteenformaties levert een briljante contrasterende kleur met de omliggende rode zandstenen. De White Domes Trail toont de schoonheid van dit State Park bestaande uit woestijn en roodoranje rotsen, een slot canyon, grotten en zelfs een historische filmlocatie waar de film The Professionals uit 1966 werd opgenomen.

Atlatl Rock Hike

Atlatl Rock is een vrij toegankelijke en wonderbaarlijke plek in Valley of Fire met goed bewaard gebleven prehistorische petrogliefen. Vroeger kerfden de oorspronkelijke bewoners in dit gebied symbolen van de atlatl in de petrogliefen die zich bij Atlatl Rock bevinden.

Mouse's Tank Hike

Als je meer petrogliefen hoopt te zien in Valley of Fire, mag je een wandeling naar Mouse's Tank niet overslaan. Dit is een natuurlijk rotsbassin in een canyon waar het regenwater zich verzamelt. Je kunt van de trailhead naar Mouse's Tank en terug wandelen en prehistorische rotstekeningen langs het pad zien. Dit interpretatieve pad leidt naar rotstekeningen en verschillende natuurlijke waterreservoirs te midden van de zandsteenformaties. Het gebied is genoemd naar Mouse, een Paiute Indiaan, die in 1897 verdacht werd van een aantal misdaden en zich hier terugtrok om niet gevangen genomen te worden.

Wilde dieren in Valley of Fire

Vanwege de hoge temperaturen en het ruige landschap, zijn de meeste dieren in dit State Park nachtdieren. Er leven slangen, hagedissen, coyotes, bobcat's, vossen, konijnen, stinkdieren en grondeekhoorns. De kans is klein dat je ze ziet, maar wie weet zie je een zeer zeldzame woestijnschildpad. De kan is klein omdat ze zich ondergronds ingraven om zich te beschermen tegen de zon en de nachtkou. Met een beetje geluk zie je wel een Woestijnbighoornschaap.

Entree Valley of Fire State Park

Een bezoek aan Valley of Fire State Park kost US$ 10,- per voertuig (onder voorbehoud van wijzigingen). 

Reizen in de buurt van Valley of Fire State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Valley of Fire State Park