Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Amerika

Kancamagus Highway

5 Actueel reisaanbod

Deze route is het deel van Route 112 dat tussen Conway en Lincoln door het zuidelijk deel van het gebied loopt. Je rijdt langs prachtige vergezichten, mooie picknickplaatsen en 'covered bridges'. De weg is 55 kilometer lang en volgt het verloop van Swift River. De Kancamagus Highway is vernoemd naar de indianenstammen die dit gebied ooit bewoonden. Ongeveer halverwege de route is het aan te raden een korte wandeling naar de Sabbaday Falls te maken. Via een rotsachtige kloof bereik je een serie idyllische watervallen.

Meer informatie

Bij het doorkruisen van de Kancamagus Pass heb je vanaf de Pemi Overlook een fantastisch uitzicht. De weg gaat verder door de Saco Vallei naar de Swift rivier, die vol zitten met forellen.
Langs de hele route zijn er verschillende picknickplaatsen en kampeerterreinen die onderhouden worden door de US Forest Service. Er staan toiletten en er zijn er zelfs met douche. Een hoogtepunt langs de Kancamagus Highway is de veel gefotografeerde Sabbaday Falls. In dit gebied leven veel dieren zoals mezen, spechten en zangvogels, maar ook herten, elanden en zwarte beren. Aan de Kancamagus Highway staan geen hotels, restaurants, winkels of tankstations maar die vindt je bij de ‘in- en uitgang’.

Onze topbestemmingen in de buurt van Kancamagus Highway

Reizen in de buurt van Kancamagus Highway

Logo Doets Reizen Amerika

Kancamagus Highway