Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Kancamagus Highway

3 Actueel reisaanbod

De Kancamagus Highway, beter bekend als ‘The Kanc’, is het deel van Route 112 dat tussen Conway en Lincoln door het zuidelijk deel van het gebied loopt. De route loopt dwars door de White Mountains. Je rijdt langs prachtige vergezichten, mooie picknickplaatsen en 'covered bridges' welke kenmerkend zijn voor de staat New Hampshire. De weg is 55 kilometer lang en volgt het verloop van Swift River. De Kancamagus Highway is vernoemd naar de indianenstammen die dit gebied ooit bewoonden. Ongeveer halverwege de route is het aan te raden een korte wandeling naar de Sabbaday Falls te maken. Via een rotsachtige kloof bereik je een serie idyllische watervallen.

Bezienswaardigheden langs de Kancamagus Highway

Bij het doorkruisen van de Kancamagus Pass heb je vanaf de Pemi Overlook een fantastisch uitzicht. Een uitzicht wat voor een verblijf in de White Mountains in New Hampshire niet ongewoon is. De weg gaat verder door de Saco Vallei naar de Swift rivier, die vol zitten met forellen.

Lower Falls Scenic Area

In de zomermaanden kan je hier genieten van het verkoelende water in de poeltjes die je hier vindt of heerlijk zonnebaden op een van de vele rotsen. Als je de Lower Falls Scenic Area bezoekt is het aan te raden om waterschoenen te dragen.

Rocky George Scenic Area

Een kleine brug, welke alleen toegankelijk is voor voetgangers, leidt je over de Swift River, vanuit hier kan je een kleine wandeling maken, deze wandeling heet de Lovequist Loop Trail, je gaat dan onder andere langs Falls Pond. Het is een makkelijke wandeling dwars door een bosrijke omgeving. Zwemmen is hier niet toegestaan, maar de wandeling is zeker de moeite waard.

Wildlife langs de Kancamagus Highway

In dit gebied leven veel dieren zoals mezen, spechten en zangvogels, maar ook herten, elanden en zwarte beren.

Voorzieningen aan de Kancamagus Highway

Langs de hele route zijn er verschillende picknickplaatsen en kampeerterreinen die onderhouden worden door de US Forest Service. Er staan toiletten en er zijn er zelfs met douche. Aan de Kancamagus Highway staan geen hotels, restaurants, winkels of tankstations maar die vindt je bij de ‘in- en uitgang’. Hier vind je ook aan beide kanten een Visitors Center, waar je alle belangrijke informatie over alle bezienswaardigheden langs de Kancamagus Highway kunt vinden.

Kancamagus Highway tijdens de Indian Summer

De Kancamagus Highway wordt aangeprezen als de mooiste herfstloofroute van New England. Tijdens de Indian Summer periode verkleuren de bomen rondom de Kancamagus Highway. Geniet tijdens jouw vakantie in New England van de rode, bruine en gele bladeren. In deze tijd van het jaar kan het hier dan ook druk zijn op de wegen, er is dan zelfs kans op file.

Overige bezienswaardigheden langs de Kancamagus Highway

  • Passaconaway Historic Site met de Rail ’n River Trail
  • Russell-Colbath Historic Site
  • Upper Lady’s Bath
  • Sawyer Ponds Scenic Area
  • Greeley Ponds Scenic Area
  • Boulder Loop Trail

Onze topbestemmingen in de buurt van Kancamagus Highway

Reizen in de buurt van Kancamagus Highway

Logo Doets Reizen Amerika

Kancamagus Highway