Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Liefhebbers van ruig natuurschoon zullen in New Hampshire de tijd van hun leven hebben: maar liefst een kwart van de staat bestaat uit de imposante bergketen de White Mountains. Naast magnifieke bergen vind je hier ook ontelbare watervallen, meren én pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Roadtrippen door de natuur

Het is zeker de moeite waard om in New Hampshire een auto te huren en te gaan toeren, de staat is namelijk bekend om zijn prachtige wegen. Pak bijvoorbeeld de indrukwekkende Kancamagus Highway, die dwars door de White Mountains loopt. Vergeet niet van tevoren wat proviand in te slaan, zodat je kan stoppen bij een van de vele picknickplaatsen met adembenemende uitzichten. De weg voert je ook langs vele van de beroemde covered bridges, die zo bepalend zijn voor het landschap. Halverwege de route is het aan te raden even uit te stappen en een korte wandeling te maken naar de idyllische Sabbaday Falls.

Van zon naar vrieskou

Maar ook Mount Washington, een 1917 meter hoge berg in White Mountains (en daarmee de hoogste berg van New England) kan je met de auto beklimmen. De Mount Washington Auto Road brengt je door vier verschillende klimaatzones. Zo kan het zijn dat je vertrekt bij stralend zonnig weer aan de voet van de berg en boven op de top uitstapt in storm en vrieskou. Extreem weer is dus tijdens deze tocht geen uitzondering en samen met de magnifieke vergezichten zorgt dit voor een spectaculaire ervaring. Lijkt zelf rijden je hier iets te heftig? Dan kan je ook een rit met chauffeur boeken. Verder hoef je in New Hampshire geen heftige weersomstandigheden te verwachten: een landklimaat zorgt voor aangename zomers en milde winters.

Shopwalhalla

Zorg dat je genoeg ruimte over hebt in je koffer als je New Hampshire bezoekt, je winkelt hier namelijk tax-free en dat is lekker voordelig. Naast enorme winkelcentra vind je in New Hampshire ook dorpjes waar het goed shoppen is in kleine, lokale winkeltjes. Bezoek bijvoorbeeld het stadje Portsmouth, barstensvol vol gezellige boetiekjes en speciaalzaken. Of je nou kleding zoekt of cadeautjes voor het thuisfront: je vindt het hier. Portsmouth is een van de oudste stadjes van New England en naast het shoppen kan je je hier ook vergapen aan prachtige historische gebouwen.

Schitterende seizoenspracht

New Hampshire is onderdeel van het gebied New England, wat betekent dat de Indian Summer hier op z’n mooist is. Het Franconia Notch State Park in de White Mountains staat zelfs bekend als een van de plekken waar de kleurenpracht van de herfstbossen op z’n allermooist is. Na de eerste nachtvorst medio september beginnen de bladeren te verkleuren en eind oktober is het schouwspel alweer aan het afnemen. Zorg dus dat je in die tussenliggende periode een camperreis of roadtrip door New Hampshire of heel New England maakt als je Indian Summer in volle glorie wil meepikken.

Reizen naar New Hampshire

Logo Doets Reizen Amerika

New Hampshire