De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Mount Washington State Park

3 Actueel reisaanbod

Het schitterende bos- en berggebied van Mount Washington State Park is dé droombestemming voor avontuurlijke reizigers en natuurliefhebbers. De 1.917 meter hoge top van Mount Washington is de hoogste berg van Noordoost-Amerika en dé bezienswaardigheid van het State Park. Bereik de top via een uitdagende trail, een spannende autoroute of met de fantastische Cog Railway treinreis. Vergaap je aan de watervallen Glen Ellis Falls en Sabbaday Fall of zoek naar de majestueuze Covered Bridges. Mount Washington State Park in New England is het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van Noordoost Amerika!

On top of Mount Washington

Wie denkt dat bergen in de Appalachen onschuldig zijn heeft het mis, want Mount Washington staat bekend om haar woeste microklimaten. Volg de scenic drive naar de top en trosteer dikke mistbanken, diepe ravijnen, windsnelheden van meer dan 250 km/h of zelfs mini-orkanen! Eenmaal aangekomen kun je tot rust komen onder het genot van een fenomenaal uitzicht vanaf het Mount Washington Observatory. Liever de steile, losse gravelwegen vermijden? Ga aan boord van de Cog Railway en leun achterover terwijl de knalrode trein naar de top van de berg rijdt.

Beleef de uitdagende White Mountains

Het schitterende Mount Washington State Park bedekt een groot deel van de White Mountains: een indrukwekkende bergketen met talloze recreatiemogelijkheden en adembenemende natuurgebieden. Bewandel naar hartenlust indrukwekkende trails, stap in een kajak en peddel over rivieren of klim omhoog langs uitdagende bergwanden. In de winter zijn de met sneeuw bedekte toppen van White Mountains hét speelparadijs voor avontuurlijke wintersporters. Trek dus zéker voldoende tijd uit om de White Mountains te verkennen en maak nóg meer onvergetelijke herinneringen tijdens jouw rondreis door Amerika.

Vernoemd naar George Washington

De berg is vernoemd naar George Washington, nog voordat hij president van Amerika werd. Daarna zijn er ook tal van andere bergtoppen naar presidenten vernoemd waaronder Madison, Jefferson en Eisenhouwer. Mount Washington ligt dan ook in de Presidenial Range in de White Mountains. 

Elegant verblijven in de bergen

Overnachten in de buurt van het Mount Washington State Park doe je in het Omni Mount Washington Hotel. Dit smaakvolle hotel, dat is ingericht in de Spaanse Renaissancestijl, heeft al sinds 1902 allerlei bekende gasten mogen verwelkomen, waaronder kunstenaars en presidenten, zoals Thomas Edison. Ook werd hier in 1944 het IMF opgericht en kun je het hotel kennen uit de beroemde film ‘The Shining’. Kom volledig tot rust in de luxe spa, wandel of fiets indrukwekkende trails door de natuur, maak je hoofd leeg op de befaamde 18-holes golfbaan óf picknick aan het water dat afkomstig is vanaf Mount Washington. Het Omni Mount Washington Hotel is de definitie van een elegant verblijf in de bergen.

Bereikbaarheid Mount Washington

Je kunt op diverse manieren boven komen. Voor gemotoriseerd verkeer is er de Mt. Washington Auto Road aan de oostelijke kant van de berg. Neem vanuit Gorham route 16 naar Pinkham Notch. Dit plaatsje is volgens de overlevering vernoemd naar Joseph Pinkham, die dit gebied rond 1790 verkende met een slee getrokken door varkens! Vanaf hier start de 12 kilometer lange privéweg (tolweg) naar boven. Deze weg werd in 1861 geopend en staat bekend als ‘America’s Oldest Manmade Tourist Attraction. Nu kun je er van midden mei tot midden oktober terecht, maar kan ook gesloten worden bij slecht weer. De route loopt boven de bomengrens en is met de gemiddelde helling van 11 procent een van de meest bijzondere routes in de regio. Je krijgt hier prachtige vergezichten te zien. Meer informatie over deze route is verkrijgbaar in het stadje Gorham. In de winter, als er een dik pak sneeuw op de wegen ligt, kun je met een snowcoach naar boven. 

Topattracties van Mount Washington State Park

Of je nu een échte waaghals of juist een liefhebber van rust bent: Mount Washington State Park is letterlijk en figuurlijk hét hoogtepunt van jouw reis door Noordoost Amerika. Bezoek je het natuurpark en de omgeving, dan mag je deze hoogtepunten niet missen:

  • Zoek naar de mysterieuze Covered Bridges langs de scenic drive;
  • Aanschouw de prachtige watervallen Glen Ellis Falls en Sabbaday Falls aan de Kancamagus Highway;
  • Bereik de 1.912-meter hoge top van Mount Washington tijdens een uitdagende hiking trail;
  • Rijd met je eigen (huur)auto omhoog via spannende gravelpaden langs diepe ravijnen;
  • Of neem de knalrode Cog Railway stoomtrein naar de top en geniet van het fantastische uitzicht.

Onze topbestemmingen in de buurt van Mount Washington State Park

Reizen in de buurt van Mount Washington State Park

Logo Doets Reizen Amerika

Mount Washington State Park