Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Rockefeller Center

29 Actueel reisaanbod

Dit gebouw zou in 1929 een kantoor- en appartementencomplex worden met daarin onder meer hotels, theaters en een concertzaal voor de Metropolitan Opera, als gift van John D. Rockefeller jr. aan de inwoners van New York. Helaas bleek die opzet na de beurscrash van 1929 niet meer rendabel en koos Rockefeller voor een mix van kantoren en winkels. Hiermee verschafte hij hoop, kansen en werk voor vele getroffenen van de beurscrash. Het resultaat was imponerend en het Rockefeller Center, geheel in Art Deco Stijl, is vandaag de dag een prachtige ‘city in the city’ die dagelijks zo’n 275.000 mensen trekt.

Al met al een stad in de stad dus, waarin de wolkenkrabbers met elkaar zijn verbonden door de beroemde Concourse, een ondergronds winkelcentrum. Het meest gefilmde en gefotografeerde plekje van het Center is de ijsbaan die ’s zomers verandert in Lower Plaza, een binnenplein dat gedomineerd wordt door een in glimmend bladgoud gespoten beeld van Prometheus. Hier zijn veel goede restaurants en winkels gevestigd. 

 Aan de zuidkant van het Center (op 20 Rockefeller Plaza) zit de New Yorkse vestiging van veilinghuis Christie’s, waar je op kijkdagen voorafgaand aan belangrijke veilingen vaak prachtige schilderijen en andere kunstwerken kunt bekijken. Je kunt er gewoon naar binnenlopen, gratis en voor niets. Hetzelfde geldt voor het Rockefeller Center.

Op de 70e verdieping van het GE gebouw bevindt zich de Top of the Rock, Doets Reizen regelt voor alle reizigers toegang. Je kunt hier vooraf een tijdslot mee vastleggen, waardoor je nauwelijks in de rij hoeft te staan. Swarovski heeft diverse kroonluchters, kunstwerken en glazenwanden geplaatst. Het is hiermee een rijk en stijlvol observatiedek. Voor veel New Yorkers vind je hier hét uitzicht over de stad. Wat je van daaruit kan zien zijn het Empire State Building, Chrysler Building, Times Square, One WTC, het vrijheidsbeeld en de nieuwe Hudson Yarks. Aan de andere kant kijk je uit over Central Park met diverse, nieuwe, naaldachtige woontorens. In één woord: spectaculair!  

In de Rainbow Room kun je in het weekend een prachtige brunch genieten. De Rainbow Room is geheel in oude glorie hersteld met een moderne twist, inclusief de moderne, kristallen elementen van Swarovski. Voor een zondagse brunch kunnen wij bij Doets Reizen assisteren om een reservering te maken. 

Bar 65 is een rooftop bar en luxe restaurant op de 65e verdieping van Rockefeller Center. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over de stad. Ook hiervoor kunnen wij een reservering maken via Doets Reizen. Het herentoilet heeft ramen met uitzicht over de skyline van New York. 

Reizen in de buurt van Rockefeller Center

Logo Doets Reizen Amerika

Rockefeller Center