De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Waar leer je de lokale bevolking het beste kennen? In het stadspark waar ze wandelen, eendjes voeren, luieren, taartjes eten, vliegeren, sporten, hun schoenen laten poetsen. Zoals Amsterdam het Vondelpark heeft, heeft New York Central Park. Wie hier niet is geweest, is niet in New York geweest. Middelpunt van het compleet rechthoekige park is The Great Lawn, waar wordt gehonkbald, gevliegerd en gesport.

Central Park is een wonder, het strekt zich uit over meer dan 50 blokken en vormt een groen hart op Manhattan. Dit immense stadspark bevatc eindeloze groene ruimten, sprankelende vijvers, torenhoge bomen - en heel veel geheimen.

Het leukste is het park op zondagochtend vroeg. Tussen zeven en acht, als de helft van de stad nog op één oor ligt, lijkt de andere helft massaal naar het park te komen om aan de conditie te werken. Jonge moeders joggen puffend achter wandelwagens met huilende baby’s aan, in opzichtige outfits gehulde rijkaards laten zich met een limousine of Rolls Royce naar de ingang van het park brengen om vandaar naar de grote vijver te sjokken en in net te kleine sportbroekjes gehulde adonissen dribbelen soms meer dan ze rennen, maar lijken ondertussen wel te denken dat ze Usain Bolt zijn. Middelpunt van het compleet rechthoekige park met de licht heuvelende wegen is The Great Lawn, waar wordt gehonkbald en gevliegerd. Ook zie je vaak mensen aerobics of bootcamps doen. Ook vonden hier legendarische concerten plaats, zoals van Simon & Garfunkel (een half miljoen bezoekers) en countrylegende Garth Brooks 

Verder vind je in Central Park een dierentuin, een roeivijver, een draaimolen, een rolschaatsbaan, de romantische Tavern on the Green, de Conservatory Garden, Belvedere Castel, het memorial voor John Lennon, The Pond en natuurlijk op verschillende plekken een fantastisch uitzicht op de wolkenkrabbers van Midtown.  Om het park in korte tijd te verkennen, kun je het beste fietsen huren. Central Park is de groene long van Manhattan en dé plek om tijdens je Stedentrip New York even tot adem te komen.

Bezienswaardigheden in Central Park

Reizen in de buurt van Central Park

Logo Doets Reizen Amerika

Central Park