Bosbranden Jasper Meer info

Amerika

Financial District

27 Actueel reisaanbod

Wall Street het hart van de wereldeconomie. . Als je deze supersnelle wijk met New Yorks hoogste wolkenkrabbers nu ziet, is het bijna niet voor te stellen dat deze buurt begin 17e eeuw een piepkleine Nederlandse kolonie was die Nieuw Amsterdam werd genoemd.

Om de nederzetting tegen Indianen en de Britten te beschermen, liet gouverneur Peter Stuyvesant een houten verdedigingsmuur bouwen op de plek waar nu Wall Street ligt. Helaas bleek die muur van weinig nut: in augustus 1667 moesten de Nederlanders zich overgeven aan de commandant van een eskader Britse oorlogsschepen. De Engelsen braken de stad vervolgens tot de grond toe af en herdoopten hun verovering in New York. De rest is geschiedenis, maar de nauwe straatjes herinneren nog altijd aan het oude Nieuw Amsterdam. 

Het kruispunt Wall Street – Nassau Street/Broad Street is voor Amerika van groot historisch belang. Op de ene hoek staat de aandelenbeurs, op de andere de J.P. Morgan Bank (Morgan was de grondlegger van de beurs) en op de derde de Federal Hall, waar in de beginjaren van de Amerikaanse Republiek het congres bijeenkwam. Dit is ook de plek waar de eerste president, George Washington, de eed aflegde. In Federal Hall is het museum over de Constitution (de grondwet) ondergebracht. Gratis te bezoeken. 

Reizen in de buurt van Financial District

Logo Doets Reizen Amerika

Financial District