De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Ooit was dit teen typische immigrantenwijk, nu is het een hippe bestemming met funky barretjes, boetiekjes en restaurants. In een ver verleden woonden er in de Lower East Side vooral Ieren en Duitsers, later kwamen daar Joden en Italianen bij en tot slot, rond 1950, veel Puerto Ricanen en Chinezen die geen woonruimte in Chinatown konden vinden.

Vanuit het Tenement Museum (103 Orchard Street, www.tenement.org) worden dagelijks rondleidingen langs de meest karakteristieke plekjes in de wijk verzorgd. Natuurlijk loop je dan langs het hippe en wat toeristische Historic Orchard Street Shopping District, maar je bezoekt ook appartementencomplexen zonder riolering, stromend water en licht, waar immigranten vroeger direct na aankomst werden ‘opgeborgen’. Indrukwekkend en verbijsterend tegelijk, en een absolute must voor iedereen die iets meer over de geschiedenis van New York wil weten. 

Ook boeiend: McSorley’s Old Ale House (15 East 7th Street), een café dat tot 1970 alleen mannen toeliet en daardoor een favoriet doelwit werd van de vrouwenbeweging. Tegenwoordig een fijne plek voor een drankje vanwege de sfeer, de speciale likeurtjes en het zand op de vloer. Want waar zie je dat nog?

Reizen in de buurt van Lower East Side

Logo Doets Reizen Amerika

Lower East Side