De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Zoals zoveel plekken in New York heeft ook The Bronx een Nederlands verleden. Met dank aan boer Jonas Bronck, die zich hier in de eerste helft van de zeventiende eeuw met zijn familie vestigde. Door zijn land stroomde een riviertje dat hij Bronck’s River noemde. De rest kun je wel raden. Praat met een New Yorker over The Bronx en bij één op de tien zal het woord creepy of griezelig laten vallen. Inderdaad, dit stadsdeel heeft geen beste naam. Maar dat gaat toch vooral over Hunt Point in het zuidelijke deel.

Leuke highlights in The Bronx

Verder is deze groenste deelgemeente van New York tegenwoordig behoorlijk veilig. Zeker in rustige, chic aandoende wijken als Westchester County en Riverdale, waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt op de Hudson River. Daar ligt ook het Van Cortlandt Park, de oudste gemeentelijke golfbaan van het land.  

Voor horrorliefhebbers

Iets ten zuiden van de golfcourse, in de wijk Fordham, staat de Edgar Allen Poe Cottage, het huis waar de beroemde schrijver van sinistere verhalen van 1846 tot 1849 woonde. Dit tot museum omgebouwde huis is alleen in het weekend open.  

Arthur Avenue

Een aanrader is een bezoekje aan Arthur Avenue in de wijk Belmont. Pak op Grand Central Station de North-Harlem line naar metrostation Fordham Road en wandel naar die weergaloze Italiaanse delicatessenmarkt. Als je daar bent zul je begrijpen waarom sommige New Yorkers zeggen ‘Little Italy ligt niet bij Mulberry Street, het ligt in The Bronx’. 

Bronx Zoo

The Bronx Zoo is een verbazingwekkend grote dierentuin met meer dan 750 diersoorten. Er rijdt een gezellig treintje door het park, maar veel spectaculairder is de Bengali Express. Deze monorail voert dwars door een Aziatisch regenwoud. Voor sommige attracties, zoals het Congo Gorilla Forest, moet je extra bijbetalen. 

Yankee Stadium

Het Yankee Stadium, ‘The Home of the Yankees’, is een splinternieuw, megaduur, supergroot stadion en het eerste grote bouwproject in The Bronx in 50 jaar. De Yankees wonnen de World Series meer dan 25 keer, een waarschijnlijk nooit meer te evenaren record. 

Reizen in de buurt van The Bronx

Logo Doets Reizen Amerika

The Bronx