De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

TriBeCa is een afkorting van Triangle Below Canal Street. Je bereikt deze wijk, een driehoek ten zuiden van Canal Street, door uit te stappen op metrostation Franklin Street. Ooit was TriBeCa niet meer dan een rommelig industrieterrein langs de oever van de Hudson, tegenwoordig is het een levendige buurt waar de oude pakhuizen zijn omgebouwd tot appartementen, studio’s, restaurants en discountwinkels. Heel sfeervol is het bazaarachtige rijtje winkels aan Chambers Street.

TriBeCa kreeg een enorme boost toen Robert de Niro hier in 2002 het eerste Tribeca Film Festival organiseerde. Dit evenement groeide in no time uit tot één van de grootste filmfestivals ter wereld. Overigens is De Niro in de wijk ook nog op een ander gebied actief: op de eerste twee verdiepingen van het Tribeca Film Center (375 Greenwich Street), hoofdkwartier van zijn bedrijf, bezit hij een drukbezocht restaurant. De kunstwerken die je hier kunt bewonderen zijn van Robert de Niro senior, zijn vader. 

In TriBeCa is hotel Roxy met bijna dagelijks live muziek een ‘hot spot’. In de lobby speelt een sfeervol jazztrio of -kwartet. In de kelder is een bioscoop gevestigd (alsof je teruggaat naar de jaren ’60) en jazzclub Django. Hier spelen afwisselend goede jonge jazz of Latin bands. Heel verrassend, goed en gezellig. Soms zijn de traditionele jazzclubs in NYC erg commercieel en wat gedateerd. Hier is bij hotel Roxy geen sprake van. Voor Django betaal je een toegang als je geen gast bent in het hotel. 

Reizen in de buurt van TriBeCa

Logo Doets Reizen Amerika

TriBeCa