Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Pennsylvania is 'the best of both worlds'... Aan de ene kant lijkt de tijd er soms te hebben stilgestaan en waan je jezelf in het authentieke Amerika, zoals bij de grootste Amish-gemeenschap van het land. Aan de andere kant ontwikkelt Pittsburgh, de eerste hoofdstad van VS, zich razendsnel tot een hippe stad met dito wijken en hot spots. Alle reden dus om Pennsylvania op je travellist te zetten, juist vanwege die prikkelende mix van het 'authentieke' en het 'hippe'...

Geboortegrond van Amerika

De inwoners van Pennsylvania zijn maar wat trots op de belangrijke rol die hun staat, en dan vooral de stad Pittsburgh, vervulde in de geschiedenis van Amerika. Pittsburgh was niet alleen de eerste hoofdstad, het vormde ook de bakermat van het huidige Amerika. Zo ontstond hier de grondwet en de onafhankelijkheidsverklaring. Deze laatste werd op 4 juli 1776 aangenomen in de Independence Hall. Het historische gebouw is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Voor een waardevolle dosis Amerikaanse geschiedenis dus zeker een bezoek waard, samen met andere historische gebouwen in het Independence National Historical Park in Pittsburgh.

Traditioneel vs. trendy

Maar Pittsburgh heeft meer te bieden dan alleen de interessante historie die het overal ademt. De stad stond lang bekend als industriestad maar schudt dat imago langzaam maar zeker van zich af. En juist in deze overgangsfase is Pittsburgh op z’n interessantst om te bezoeken. Een tikje vergane glorie gemixt met hippe nieuwe wijken en hotspots: oude cultuur die jonge, meer liberale ontmoet. Het zal niet lang meer duren of toeristen ontdekken de stad en met deze stroom aan bezoekers verdwijnt een deel van de authenticiteit. Reden des te meer om Pittsburgh zeker te bezoeken tijdens een rondreis door het oosten van Amerika.

Terug in de tijd bij de Amish

Met hun paardenkoetsen, grote gezinnen en traditionele kledij lijken de Amish zo uit een verloren tijd gekomen. Op het plattenland van Lancaster County in Pennsylvania vind je de grootste Amish-gemeenschap van Amerika. Rond de Amish– waar de gemeenschap boven het individu staat en elektronica uit den boze is - is inmiddels een toeristenindustrie ontstaan. Omdat de bewoners erg hechten aan hun privacy is een speciale tour of een bezoekje aan een Amish Farm aan te raden als je een inkijkje wil krijgen in hun bijzondere leven. In de dorpjes Gordon, Smoketown en New Holland is het rustiger en vind je handgemaakte producten en markten met vers voedsel uit de agrarische gemeenschap van Amish.

Populair onder New Yorkers

Pocono Mountains is met zijn bosrijke bergen en valleien waar het fantastisch skiën, wandelen en fietsen is al lang populair als vakantiebestemming. Tegenwoordig groeien de inwonersaantallen gestaag omdat steeds meer vakantiegangers uit New York en New Jersey zich er permanent vestigen. En geef ze eens ongelijk: de overweldigende rust en ruimte van dit natuurgebied om je heen, terwijl je binnen twee uur – voor Amerikanen een prima te behappen forenstijd - in New York staat. Overtuigd van het unieke karakter van Pennsylvania? Doets heeft alles in huis voor een geweldige roadtrip of stedentrip in deze staat. 

Reizen naar Pennsylvania

Logo Doets Reizen Amerika

Pennsylvania