Bosbranden Jasper Meer info

New York is de staat van de overtreffende trap: dáár gebeurt het. En vooral in de stad New York natuurlijk, waar de wolkenkrabbers van Manhattan tot in de hemel groeien en waar serveersters, maaltijdbezorgers en taxichauffeurs allemaal dromen van één ding: succes! Want: If you can make it there, you can make it anywhere. Vlieg naar New York en verdwaal in deze fascinerende stad van 'do or die'!

The Big Apple

‘New York, New York a helluva town’, werd er in de jaren veertig al gezongen in de musical On The Town. Dat is niets teveel gezegd. De stad New York is met meer dan acht miljoen inwoners de grootste en dichtstbevolkte stad van de Verenigde Staten. In de hele metropool New York wonen zelfs bijna twintig miljoen mensen.

De staat New York is qua economie, na Californië, de tweede van het land. Het geld wordt grotendeels in de stad New York verdiend, en dan vooral op Wall Street, hét financiële centrum van de wereld. Zeker in het zuiden van Manhattan is dat goed te zien: de grond is er zo duur dat de wolkenkrabbers er nóg hoger zijn dan op andere plekken in de stad. De zon heeft er zelfs moeite de grond te bereiken.

Met een heli over Manhattan

Wat kun je in New York doen? Nou, alles! Geniet van het uitzicht vanaf het Empire State Building, vaar naar het Vrijheidsbeeld in de haven van New York of maak een helikoptervlucht boven Manhattan. Koop tickets voor een wedstrijd van de New York Yankees of New York Mets (honkbal), bezoek een musical op Broadway of ga picknicken in Central Park. De keuze is gigantisch, en niets is onmogelijk in New York!

Geniet van de Indian Summer

Wie zich bij een bezoek aan New York State beperkt tot de stad New York, doet zichzelf echt te kort. De staat New York heeft nog veel meer moois te bieden! Zo is New York rijk aan rivieren en meren. De belangrijkste rivier is de Hudson, die bij New York de Atlantische Oceaan in stroomt. Een geliefde bestemming zijn de Finger Lakes. Langs deze meren maak je prachtige wandelingen en je kunt er uitgebreid van smakelijke wijnen genieten bij één van de vele wijnproeverijen die New York State rijk is. De herfst is een prachtige tijd om Upstate New York te bezoeken: in de Indian Summer kleuren de bossen schitterend geel en rood.

Niagara Falls

Het spectaculairste water van de staat New York zijn ongetwijfeld de Niagarawatervallen op de grens met Canada. Het water maakt niet eens zo’n grote val (zo’n zestig meter), maar de breedte van de watervallen en de hoeveelheid water die voorbij stroomt, maakt een bezoek onvergetelijk. Je kunt bij de Niagara Falls vlakbij de rand staan, maar ook gebruikmaken van een rondvaartboot, zodat je de watervallen van heel dichtbij kunt bekijken.

Wat je ook wilt gaan doen, bij Doets Reizen ben je aan het juiste adres voor een autorondreis, stedentrip, treinreis, zonvakantie, wintersport, camperrondreis, familievakantie of cruisevakantie in New York.

Reizen naar New York

Logo Doets Reizen Amerika

New York