Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

New Jersey wordt vooral geassocieerd met grote malls, een heleboel blingbling en zongebruinde types. De verrassing zal groot zijn als je er daadwerkelijk naartoe gaat, want dan ontdek je dat het kleine broertje van New York in werkelijkheid een heel vruchtbare, groene staat is met overal prachtige natuur en een kustlijn van tweehonderd kilometer waar je U tegen zegt. Eindeloze witte zandstranden, pittoreske kustplaatjes, Victoriaanse huizen. Als je goed kijkt, zie je zelfs walvissen en dolfijnen zwemmen in de zee.

Waag een gokje in het Las Vegas van het oosten

New Jersey is een heel afwisselende staat, die voor elk wat wils biedt. Ben je in voor een roadtrip, dan is de kustlijn vanaf Sandy Hook in het noorden tot het charmante kustplaatsje Cape May een aanrader. Onderweg heb je vanaf Cape May Lighthouse heb je een geweldig uitzicht over de Atlantische Oceaan en Delaware Bay, maar ook de New Jersey Botanical Garden at Skylands zijn met 405 hectare aan bossen een plek die je niet mag missen. Van een heel ander kaliber is het bruisende Atlantic City, dat vanwege z’n vele casino’s ook wel het Las Vegas van het oosten wordt genoemd. Of wandel rond op de elegant campus van Princeton University, waar de rijke geschiedenis tot leven lijkt te komen.

Goeie uitvalsbasis om New York te bezoeken

Voor culturele highlights ben je in New Jersey ook aan het goede adres. De meeste mensen denken dat het Vrijheidsbeeld en Ellis Island aan New York toebehoren, maar officieel is New Jersey hun heer en meester. Pak de veerboot voor een bezoekje, wandel langs de rivier de Hudson of ga naar Liberty State Park voor een prachtig uitzicht op de skyline van New York City. Je kunt in deze buurt ook het Empty Sky New Jersey 9/11 Memorial bezoeken, waar de namen opstaan van de 749 bewoners van New Jersey die bij de aanvallen van 2001 omkwamen. Door de gunstige ligging van New Jersey is de staat ook een goede uitvalsbasis om een of meerdere dagtrips te maken naar New York.

Voel dat koele briesje vanaf de oceaan

Het warme zeeklimaat van New Jersey zorgt het hele jaar door voor heerlijke temperaturen. De zomers kunnen redelijk heet en vochtig zijn, maar een koel briesje vanaf de oceaan zorgt in de kustprovincies constant voor verkoeling. De winters zijn gematigd, met in het binnenland soms wat sneeuw of temperaturen onder nul.

Dit wil je zien, doen en bezoeken in New Jersey

  • De Giants en de Jets Doe als de Amerikanen en bezoek minstens één wedstrijd van deze twee professionele footballteams in hun thuisstadion in New Jersey.
  • Appalachenroute: richting het westen ligt een natuuromgeving waar je een deel van de oeroude, indrukwekkende Appalachenroute kunt volgen. 
  • Cape May Deze oude badplaats is één groot historisch monument, met zeshonderd oude Victoriaanse huizen en uitzicht op de Appalachen.
  • Sopranos-tour Supertoeristisch, maar daarom niet minder leuk: een tour langs plekken waar ooit opnames zijn geweest voor de populaire serie The Sopranos, zoals de beroemde Pizzaland Shack.
  • Delaware Water Gap National Recreation Area In dit prachtige, natuurrijke gebied kun je varen, zwemmen, vissen, kanoën en raften. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar New Jersey gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

New Jersey