Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Dit is de onofficiële hoofdstad van de Panhandle Plains. Een stad met een interessant verleden, door de ligging aan de beroemde Route 66. Het ligt tamelijk geïsoleerd in de grote vlakte. Amarillo betekent in het Spaans trouwens geel. De omgeving van Amarillo is vlak en uitgestrekt, het landschap dat je kent van de vele westerns die in Texas zijn opgenomen. In Amarillo vindt je bezienswaardigheden als de Cadillac Ranch, de Amarillo Livestock Auction, het beroemde restaurant The Big Texan Ranch en Wonderland Park.

Amarillo, gelegen aan Route 66

Nadat Route 66 vervangen werd door de grote snelweg lnterstate 40, raakte Amarillo een beetje op de achtergrond. Het is nu het grootste overslagcentrum voor goederen van Texas, die vanuit het zuiden per vrachtwagen worden aangeleverd.  Ondanks Amarillo een beetje op de achtergrond raakte zijn er nog genoeg leuke dingen te bleven tijdens jouw rondreis door Texas.

Echte must do bezienswaardigheden in Amarillo zijn:

Ook leuk om te bezoeken tijdens je vakantie in Amarillo

American Quarter Horse Hall of Fame & Museum

Dit centrum en tevens museum is, wat paardenliefhebbers ongetwijfeld weten, gewijd aan de zogenoemde Quarter horse. Van deze paardensoort, favoriet onder Texanen, staan er in deze staat al bijna 500.000 geregistreerd. Het paard heeft de bijzondere naam te danken aan de races die met deze paarden op een baan van ongeveer 400 meter lang worden gehouden. Het is een enorme toeristische trekpleister, waar jaarlijks vele tienduizenden bezoekers op afkomen.

Wonderland Amusement Park

Wonderland Amusement Park is het op twee na het grootste amusementspark van de Verenigde Staten en het grootste park in privébezit. Voor wat oudere kinderen is het een grote belevenis om hier een ochtend of middag te mogen doorbrengen. Het park heeft vooral bekendheid geworden door de Texas Tornado; een stalen achtbaan die een fascinerende dubbele loop maakt. Daarnaast heeft het park nog ruim dertig andere attracties. Openingstijden verschillen per week, maand en seizoen. Toegangsprijzen zijn ook daarvan afhankelijk.

Sportieve activiteiten nabij Amarillo in het Palo Duro Canyon State Park

Vanuit Amarillo moet je zeker een bezoek brengen aan het Palo Duro Canyon State Park. Het Palo Duro Canyon State Park is op ongeveer 30 minuten rijden afstand van Amarillo gelegen. Het is een ruige canyon, waarbij je de verschillende lagen in de aarde heel goed kunt waarnemen. In dit State Park kun je prachtige wandelingen maken of mountainbiken over de vele trails die door het State Park lopen. Liever als een echte cowbow of cowgirl op pad? Boek dan een van de vele begeleidde paardrijtochten bij een van de vele ranches die in het State Park gelegen zijn. In het State Park is ook een Zipline Adventure Park. Je zoeft dan van de ene naar de andere kant van de canyon, een ervaring om nooit meer te vergeten tijdens jouw vakantie door Amerika. In de zomermaanden worden er in het Palo Duro State Park ook voorstellingen gehouden in het openluchttheater.

Andere bezienswaardigheden in Amarillo

  • Kwahadi Museum of the American Indian
  • Natural History Museum
  • Texas Air and Space Museum
  • Panhandle Plains Historical Museum
  • Amarillo Botanical Gardens
  • Amarillo Zoo 

Reizen naar Amarillo

Logo Doets Reizen Amerika

Amarillo