De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Cadillac Ranch is een bijzonder kunstwerk, dat uit verschillende autowrakken bestaat. Deze tien, schuin in de grond gestoken Cadillacs komen uit de jaren 1949 tot 1963. Het kunstwerk is het ultieme symbool voor de liefde die Amerikanen voor auto’s en de oude Route 66 hebben. Bijzonder is dat je zelf een persoonlijke draai aan het geheel mag geven, door het kunstwerk bijvoorbeeld met graffiti of verf te verfraaien.

Is een bezoek aan de Cadillac Ranch gratis?

Het antwoord is ja. Je kunt de Cadillac Ranch 7 dagen per week en 24 uur per dag gratis bezoeken. Je kunt je auto parkeren en vanuit daar nog een kleine stukje lopen naar waar de Cadillac zich bevinden. Let wel goed op want de parkeerplaats is niet al te groot en staat ook niet duidelijk aangegeven, de kans dat je voorbij rijdt is aanwezig.

Ligging van de Cadillac Ranch

Om hier te komen moet je de Interstate 40 in westelijke richting volgen en er bij Exit60 af. In verband met stadsuitbreiding werden de Cadillacs in 1997 naar deze locatie verplaatst.

Hoe de Cadillac Ranch is ontstaan

Sinds de schatrijke zakenman Stanley Marsh in 1974 de auto’s in de grond liet plaatsen, hebben miljoenen mensen al een blokje om gereden om het kunstwerk te zien. Het was een idee van een aantal hippies die lid waren van een kunstgroep afkomstig uit San Franciso genaamd Ant Farm.  Doordat je zelf het kunstwerk mag verfraaien met verf en graffiti, zal de Cadillac Ranch er tijdens elk bezoek anders uit zien. 

Reizen in de buurt van Cadillac Ranch

Logo Doets Reizen Amerika

Cadillac Ranch