De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Galveston Bay Area wordt gekenmerkt door de beste attracties die Texas te bieden heeft. Enkele hoogtepunten zijn Moody Gardens, Schitterbahn Waterpark en Kemah Boardwalk. Ook voor een strandvakantie ben je in Galveston aan het juiste adres, door de ligging aan de Golf van Mexico, beschikt Galveston over prachtige stranden. Cultureel aangelegd? Bezoek dan een van de vele musea die Galveston rijk is. Daarnaast zijn er ook vele tours langs de historische Mansions met een kenmerkende Victoriaans architectuur, ook hier staat Galveston bekend om.

De ligging van Galveston

Galveston is een eilandstad gelegen in Galveston County, VS in het gebied "Greater Houston" in Texas. Galveston wordt genoemd naar Bernardo de Gálvez, een Spaanse ontdekkingsreiziger die dit gebied in kaart bracht. Daarna is het lange tijd een Spaans gebied geweest. Galveston is vooral bekend vanwege de Galvestonorkaan, die de stad in 1900 vernietigde, maar ook op 12 september 2008 kwam het eiland in het nieuws door de Orkaan Ike toen er verschillende branden woedden en Galveston onder water kwam te staan.

Musea in Galveston

Galveston beschikt over een aantal unieke musea. Niet alleen op het gebied van kunst heeft deze stad veel te bieden, maar er zijn ook een groot aantal educative musea die leuk zijn voor een bezoek met het hele gezin. Enkele voorbeelden van musea die je moet bezoeken tijdens je vakantie in Galveston zijn; The Bryan Museum, Ocean Star Offshore Drilling Rig & Museum, Texas Seaport Musuem en het Galveston Railraod Museum.

Strandvakantie in Galveston

Met een kustlijn van meer dan 50 kilometer lang beschikt Galveston Island over veel verschillende stranden. Er zijn stranden die gericht zijn op gezinnen en ook op de meer avontuurlijke strandganger. Hierdoor is er een geschikt strand voor iedereen. Doordat deze stranden aan de Golf van Mexico gelegen zijn, is het van begin april tot eind oktober goed vertoeven op deze stranden. De watertemperatuur is in deze maanden ook boven de 20 graden celcius. Enkele stranden waar je een kijkje kunt nemen tijdens jouw vakantie in Galveston zijn; Grand Beach, Stewart Beach, Sunny Beach, Bermuda Beach, Sea Isle Beach Park en Halfmoon Beach. Sommige van deze stranden zijn ook toegankelijk voor auto’s, iets wat voor ons Nederlands een apart fenomeen is.

Op vakantie met kinderen in Galveston

Net als vele andere steden in Amerika is er genoeg te zien en te doen in Galveston. Deze stad is niet alleen bekend om de grote cruisehaven, waar dagelijks grote cruiseschepen aanleggen, maar biedt ook voldoende plezier en vermaak als je deze stad bezoekt met kinderen. Enkele voorbeelden van leuke doe dingen zijn het Schlitterbahn Waterpark, Pleasure Pier en Moody Gardens.

Schlitterbahn Waterpark

Dit waterpretpark biedt een grote selectie aan waterglijbanen, waterachtbanen en een Lazy River. Voor de echte thrill seeker is hier de body slide Screaming Serpents een echt hoogte punt. Een rivier van ongeveer 1,5 kilometer lang verbindt de drie gebieden waaruit het park bestaat met elkaar. Een super snelle glijbaan is de Rohr en sla ook Cliffhanger niet over.

Pleasure Pier

De Pleasure pier wordt met recht Pleasure Pier genoemd, want dit is de plaats waar je veel plezier zult beleven. Achtbanen, reuze rad en game hal, je vindt het hier allemaal. Als de kinderen zich vermaken in een van de attracties kunnen de ouders genieten van een hapje en drankje in een van de restaurants die bij de pier gelegen zijn. Naast attracties en restaurants vindt je hier ook diverse winkels. Ook is er een podium waar regelmatige live muziek en entertainment optredens worden gehouden.

Moody Gardens

Ontdek het regenwoud en de Oceaan in Moody Gardens. Neem een kijkje bij de haaien en pinguïns en leer alles over de bedreigde diersoorten die leven in het tropisch regenwoud. Meer interesse in techniek en wetenschap? Dan is het Discovery Museum een echte aanrader, dit is ook onderdeel van Moody Gardens. Het is een interactief museum, wat dit erg geschikt maakt voor een bezoek met kinderen. Ook is er een 3D en 4D theater en zelfs een Lazy River, golfslag zwembad en een heerlijk strand. Je kunt ook een tochtje ondernemen op een radar boot.

Andere activiteiten en bezienswaardigheden in Galveston

  • Kemah Boardwalk
  • Jet Boat Thrill Rides
  • Museum Pirates! Legends of the Gulf Coast
  • Paardrijden
  • Airboat Tours
  • Shark Attack & Mysterious Underwaterworld 5d Theater Rides

Onze topbestemmingen in de buurt van Galveston

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Galveston gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Amerika

Galveston