Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Bandera is een uniek dorp waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Het is gelegen in de Texas Hill Country, wat bekend staat als het mooiste stukje van Texas. Dit bijzondere plaatsje wordt ook wel de “Cowboy Capital of the World” genoemd doordat dit stadje als verzamelplaats werd gebruikt door de vele cowboys. Je treft hier een vermenging van Indiase, Mexicaanse, Poolse en Westerse culturen. In de omgeving heb je prachtige weidse landschappen die geweldig zijn om te paard te ontdekken.

Algemene informatie over Bandera

Het stadje Bandera (Spaans voor vlag) ligt op zo’n twee uur rijden afstand van Austin en werd in 1852 gesticht. Het is een van de oudste, Poolse nederzettingen in de Verenigde Staten. Het is een authentiek Western-stadje met saloons in de hoofdstraat en schuin gemarkeerde parkeerplaatsen. Tweemaal per week wordt er een rodeo gehouden. In de directe omgeving zijn diverse ranches. 

Verblijf op een Ranch in Bandera

Tip, verblijf tijdens jouw vakantie in Amerika op een echte ranch om het ware cowboy gevoel te ervaren! YIEHAAAA. Ranches zijn uitgestrekte gebieden inclusief bebouwing, die hoofdzakelijk worden gebruikt voor het fokken van vee. Maar niet alle ranches zijn veehouderijbedrijven. Grofweg kunnen ranches in twee categorieën worden ondergebracht. De ‘working cattle ranches’ zijn de echte ranches, veelal familiebedrijven die er vee op na houden. Als gast kun je vaak meehelpen met de dagelijkse bezigheden. De tweede categorie is dude ranches of guest ranches. Die bieden veelal een onderkomen in Western stijl aan gasten en toeristen. Beide categorieën van ranches komen in en om Bandera voor. Een bekende ranch met een leuk tweedaags programma is Dixie Dude Ranch in Bandera. Hun motto; Come Cowboy with Us!

Overige activiteiten in Bandera

Naast paardrijden kan je hier ook fietsen en golfen. Er zijn ook een aantal wijngaarden in de omgeving van Bandera. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine musea die je eventueel kunt bezoeken. Enkele hiervan zij het Bandera Natural History Museum, Bandera Music History Project en het Frontier Times Museum. 

Reis in de buurt van Bandera

Logo Doets Reizen Amerika

Bandera