Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

De hoofdstad van Utah is in 1847 gesticht door de Mormonen. De imposante Salt Lake City Temple in hartje centrum geeft wel aan hoe groot en belangrijk de Mormoonse gemeenschap in Salt Lake City is. De stad heeft ook een aantal interessante musea, waaronder de Natural History Museum of Utah en het Museum of Fine Arts. Wie Amerika en zijn bewoners echt wilt leren kennen, bezoekt een sportwedstrijd. Salt Lake City is de thuishaven van de in de NBA uitkomende basketballers van Utah Jazz.

Algemeen 

Salt Lake City is de hoofdstad en meteen ook de grootste stad van de staat Utah. Salt Lake City zelf is het hoofdkwartier van de mormoonse kerk, met Temple Square als centraal punt. De naam van deze stad is afgeleid van het ´Great Salt Lake´ dichtbij de stad. Verdwalen in Salt Lake City is bijna niet mogelijk. De stad heeft een rechthoekig stratenstelsel, waarbij de meeste straten van noord naar zuid lopen of van oost naar west. Het middelpunt is Temple Square, met als hoogtepunt de Salt Lake City Temple (The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints).

Ligging

De stad wordt aan de oostzijde omgeven door de Wasatch Mountains, een prachtig skioord waar in 2002 de Olympische Winterspelen plaatsvonden. De bergen zijn ideaal voor wintersport en zomerse wandelingen. Ten noordwesten van Salt Lake City ligt het immense Great Salt Lake, het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond met veel recreatiemogelijkheden.

Klimaat 

Salt Lake City heeft een koud steppeklimaat met een redelijk koele winter, korte overgangsseizoenen en een vrij lange warme zomer.
Geschiedenis De stad is ontstaan uit een nederzettin die op 24 juli 1847 werd gesticht door Mormonen. Zij waren voor geloofsvervolgingen gevlucht. De regio behoorde toen nog tot Mexico, dat het na een oorlog in 1848 aan de Verenigde Staten moest afstaan.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer Salt Lake City is een halte van de California Zephyr, de Amtrak-trein die in iets meer dan twee dagen van Chicago via Omaha, Denver en de Rocky Mountains naar Oakland/San Francisco rijdt.

Uber is een handige en voordelige optie om je te verplaatsen in de stad. Via de Uber app kun je gebruik maken van de Uber chauffeurs.

Logo Doets Reizen Amerika

Salt Lake City