De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Temple Square is zowel het geografische als het spirituele hart van de stad. Het plein wordt voor een deel omringd door een muur, maar is voor iedereen vrij toegankelijk. Op Temple Square staan The Salt Lake Temple, The Salt Lake Tabernacle en de Beehive House.

The Salt Lake Temple 

Mormonenleider Brigham Young legde op 6 april 1853 de eerste hoeksteen van de uit graniet opgetrokken Temple. De inwijding vond veertig jaar later plaats. De Temple mag alleen worden betreden door Mormonen.

The Salt Lake Tabernacle 

De Tabernacle biedt plaats aan 6.500 mensen en is het oudste gebouw aan Temple Square. Er worden zowel conferenties als kerkdiensten gehouden. Het gebouw is de thuishaven van het wereldberoemde Mormon Tabernacle Choir. Het koor (begeleid door een orgel met bijna twaalfduizend pijpen) repeteert veelal op donderdagavond. Maar wie het echt in volle glorie wil zien en horen, doet er goed aan de kerkdienst op zondagochtend bij te wonen (beslist om 9.15 uur aanwezig zijn!). Overigens wordt het orgel dagelijks om 12.00 uur bespeeld en op zondag om 14.00 uur. De Tabernacle is dagelijks geopend. Toegang en tours zijn gratis. 

Beehive House 

Dit huis op Temple Square werd gebouwd in 1854, waar Mormonenleider Brigham Young Utah ooit regeerde. Nu is het een museum dat een helder beeld geeft van het leven van deze 'Amerikaanse Mozes' en diens geloofsgenoten, die Young dwars door de woestijn naar Salt Lake leidde.

Logo Doets Reizen Amerika

Temple Square