Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Vermont is als een landschap uit een prentenboek: vruchtbare groene heuvels – vandaar de naam: Green Mountain State -, pittoreske dorpjes met boerderijen en een dik pak sneeuw in de winter. Hier vind je het relaxte plattelandsleven pur sang.

Romantiek ten top

Hoewel Amerika heel wat natuurschoon en mooie vergezichten kent zijn weinig staten zo schilderachtig als Vermont. In alle seizoenen heeft Vermont genoeg moois te bieden: van het ontluikende groen in de lente tot de besneeuwde heuvels in de winter. Maar Vermont pakt pas écht uit in de herfst, als de Indian Summer losbarst. Bezoek dan Green Mountain National Forest, waar je in de bossen naast bomen in vurige herfstkleuren ook zomaar bevers, bruine beren of elanden kan zien. Ook vind je hier de maple trees, waar de maple syrup van wordt gemaakt waar Vermont zo beroemd om is. Naast deze stroop worden ook de melkproducten van Vermont geroemd. Het is dan ook niet voor niets dat de schoolvrienden Ben Cohen en Jerry Greenfield hier in 1978 begonnen met het maken van ijs, dat ze Ben & Jerry’s noemden. The rest is history…Tijdens de Ben & Jerry’s Factory Tour in Waterbury zie je hoe het ijs wordt gemaakt én valt er ook heel wat te proeven.

Het woeste buitenleven

In Vermont vind je in de Green Mountains het grootste skigebied van Oostelijk Amerika: het Killington Ski Resort. De hoogste berg hier is Killington Peak, maar het skigebied strekt zich ook nog uit op zes andere bergen. Met 200 pistes - voor beginners tot profs – ruim twintig liften en ontelbaar veel knusse chalets en barretjes waar het goed après-skiën is, mag het geen verbazing wekken dat dit één van de meest populaire wintersportbestemmingen van Noord-Amerika is. Maar ook in de andere seizoenen is het heerlijk om actief te zijn in de frisse berglucht van Vermont. Liefhebbers van golfen, mountainbiken of hiken komen hier helemaal aan hun trekken.

Dorpse sferen en eco-boerderijen

Zelfs de steden in Vermont voelen aan als grote, vriendelijke dorpen. Hoofdstad Burlington, 40.000 inwoners, is dan ook niet echt een grote stad te noemen. Omdat Burlington een studentenstad is, hangt er een leuke, creatieve sfeer en kan je er goed uitgaan. Maar het overgrote deel van Vermont bestaat dus voornamelijk uit gemoedelijke dorpjes, met huizen en kerken in de bekende stijl van New England. Ook zijn er veel eco-boerderijen, die je ongetwijfeld zult tegenkomen tijdens een rondreis door deze prachtige staat. Plannen voor een trip naar Vermont? Doets weet als geen ander waar je moet zijn voor een onvergetelijke vakantie.

Reizen naar Vermont

Logo Doets Reizen Amerika

Vermont