De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Seattle zal je verrassen. Deze prachtige stad ligt schitterend aan Elliot Bay. Seattle is divers, bruisend en er is meer dan genoeg te doen. De beroemdste landmark is de Space Needle. Die moet je zeker een bezoekje brengen, want je hebt er een waanzinnig uitzicht over de stad en de wijde omgeving. Andere must sees: Pike Place Market, waar je de allereerste Starbucks vindt, Pioneer Square en de Boeingfabriek net buiten de stad. Hier kun je een unieke tour door de fabriek maken en zien hoe de enorme vliegtuigen gebouwd worden.

De 4 grootste trekpleisters van Seattle nader beschreven:

Microsoft en tech

Ook in de laatste decennia waren er succesverhalen in Seattle. Zo bouwde Bill Gates vanuit deze stad zijn imperium Microsoft op. In 1979 verhuisden Gates en zijn compagnon Paul Allen hun kleine computerbedrijfje van New Mexico naar de buitenwijken van hun geboortestad Seattle. In 1985 was hun omzet 120 miljoen euro, in 1990 100 biljoen en in 1995 was Microsoft ‘s werelds meest winstgevende corporatie. Gates en Allen waren biljonair en letterlijk duizenden ex-werknemers miljonairs. Deze voormalige werknemers richtten weer massaal hun eigen softwarebedrijven op, waardoor Seattle toentertijd het middelpunt van de computertechnologie werd.

Starbucks 

Internationale koffiegigant Starbucks roosterde in 1971 haar allereerste koffiebonen op 2000 Western Avenue, Seattle. In 1976 werd Starbucks een echte winkel, toen het verhuisde naar de Pike Place Market, waar het nu nog steeds te vinden is. Tijdens deze jaren verkocht Starbucks trouwens nog geen kopjes koffie, maar geroosterde koffiebonen. Pas in 1986 gingen ze espresso verkopen. In 1989 had Starbucks maar liefst 46 Starbucks-vestigingen in Amerika, die gezamenlijk jaarlijks zo’n 907,185 kilo bonen roosterden. In 1990 waren er 140 zaken in Amerika en andere landen volgden al snel. De rest is geschiedenis. 

Muziek

In de jaren tachtig ontstond in Seattle de bekende grunge sound; een subgenre van de alternatieve rock die beroemde bands als Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam voortbracht. Het zette Seattle op de kaart als muziekstad en de ‘place to be’ voor muzikanten. De invloed van grunge en dan vooral de nalatenschap van Nirvana-zanger Kurt Cobain in het bijzonder, klinken nog steeds door in de popmuziek van nu. Nog steeds is er in Seattle een bruisende muziekscene, met veel concertzalen, clubs, festivals en bands.

Filmindustrie 

Ook weet de filmindustrie Seattle te vinden; de beroemde films Sleepless in Seattle, Disclosure en niet te vergeten Harry and the Hendersons (over een familie die bevriend raakt met de legendarische Bigfoot) spelen zich af in Seattle. Ook de verfilming van het eerste deel van de internationale bestseller Fifty Shades of Grey (Vijftig Tinten Grijs) van E.L. James, speelt zich af in Seattle.

Reizen naar Seattle

Logo Doets Reizen Amerika

Seattle