De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Space Needle is het meest in het oog springende gebouw van Seattle. Deze 184 meter hoge futuristische toren werd speciaal gebouwd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling. Zoals de naam al zegt, beeldt het gebouw de stap naar de ruimte uit, iets dat ook in de architectuur terug te vinden is. Glazen liften brengt je snel naar de top, waar je vanaf het observation deck een schitterend uitzicht hebt. De beste tijd om dat te doen is rond de schemering, zodat je Seattle en omstreken zowel bij licht als duisternis kan zien met, als de wolken niet in de weg zitten, de Mount Rainier vulkaan als trouwe wachter op de achtergrond.

Seattle Center  

De Space Needle ligt aan het einde van Seattle Center. Het center is het best te bereiken via de monorail die vanaf Westlake Center Station (hoek van 5th Avenue met Pine Street) met wat tussenstops zijn eindpunt heeft bij het meest fotogenieke gebouw van Seattle.

Pacific Science Center

Vlak bij de Space Needle ligt het Pacific Science Center, een prachtig modern gebouw met witte bogen. In dit museum worden allerlei wetenschap gerelateerde activiteiten van de bezoekers verwacht. Het museum heeft een planetarium en een IMAX theater en is ook erg geschikt voor kinderen. Kijk hier voor meer informatie.

Reizen in de buurt van Space Needle

Logo Doets Reizen Amerika

Space Needle