De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Pioneer Square ligt in Seattle’s oudste wijk. In 1960 dreigde het nog te moeten wijken voor stadsvernieuwing, maar gelukkig is daar een stokje voor gestoken en sindsdien is de buurt grondig gerenoveerd. Het biedt nu leuke boekwinkeltjes, boetieks, kunstgaleries en gezellige cafés. Zo hebben ze heerlijke koffie in Caffe Umbria, waar je ook goed kunt lunchen. Bij Tat’s Deli eet je weer het beste pastrami broodje van Seattle. In Good Bar, een prachtig en meer dan 100 jaar oud bankgebouw, kun je de hele dag door lekker eten en er hangt een prettige sfeer. ‘s Avonds is het goed cocktails drinken bij Damn the Weather, waar het barpersoneel het leuk vindt een cocktail voor je te improviseren.

Smith Tower

Vlakbij Pioneer Square staat de in 1914 gebouwde Smith Tower. Tot de Space Needle in 1962 werd gebouwd, domineerde deze in wit/terracotta uitgevoerde toren de skyline van Seattle. Het observation deck op de 35e verdieping is dagelijks geopend en heeft een prachtig uitzicht, vooral ‘s avonds tijdens zonsondergang. Kijk hier voor meer informatie.

Klondike Gold Rush National Historic Park

Iets ten zuiden ervan ligt het Klondike Gold Rush National Historical Park (319 Second Avenue South, op de hoek met Jackson Street), een klein maar mooi (gratis) museum waarin je alles te weten kunt komen over de rol van Seattle tijdens de Klondike Gold Rush in Yukon, Canada. Kijk hier voor meer informatie. Daar vlakbij, tussen Main en Washington Street, ligt het Occidental Park. Daarin staan vier totempalen met prachtig houtsnijwerk van mythische figuren die werden gemaakt door Indianen uit het noordwesten. 

Reizen in de buurt van Pioneer Square

Logo Doets Reizen Amerika

Pioneer Square