Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Olympic National Park

3 Actueel reisaanbod

Dichtbij Seattle - net onder Vancouver Island – ligt het indrukwekkende Olympic National Park. Gedomineerd door bergen met de hoogste piek Olympus, de ruige rotskust, het gematigde regenwoud en een schitterende glaciale rivier is dit stukje land een échte parel van de natuur. En de beste manier om dit park helemaal te ontdekken? Al wandelend door de mysterieuze groene wildernis. Houd tijdens je tocht je ogen goed open, want volgens eeuwenoude legende is de Enchanted Valley in Olympic National Park dé plek waar Bigfoot leeft!

Pure afgelegen wildernis

Olympic National Park is met recht ‘nature at it’s best’! Het park, dat vrijwel alleen te voet te bereiken is, ligt namelijk op een schiereiland dat voor 95% bestaat uit pure wildernis met in het midden de Olympic Mountains. Vanaf Hurricane Ridge heb je een prachtig uitzicht op de 2.917 meter hoge, met sneeuw bedekte Mount Olympus en de parelwitte Blue Glacier. Wanneer je klaar bent met de bergen, bezoek dan de 18-meter hoge Madison Falls in de Elwha-rivier. Je kunt hier kajakken en raften óf gewoon genieten van de adembenemende panoramische uitzichten. Ben je toch meer van het wandelen? Rondom het vaak mistige Lake Crescent zijn meerdere wandelroutes uitgestippeld. De makkelijkste route brengt je naar de indrukwekkend 27 meter hoge Marymere Falls!

De natste plek in Amerika

Hoewel het noordelijke gedeelte van dit park draait om bergen en rivieren, staat het westelijke parkdeel bekend als één van de natste plekken in Amerika. In het Hoh Rainforest valt jaarlijks maar liefst 4 meter regen! Ondanks de natheid kun je hier heerlijk tussen de grote bomen, reuzenvarens en groene mossen wandelen. De bekendste route is de Hoh River Trail en brengt je langs het melkblauwe water van de glaciale rivier naar de Glacier Meadows. Je kunt de Hoh River ook bezichtigen zónder een hele trail te wandelen. Naast gematigd regenwoud vind je in het westen óók verschillende stranden met Ruby Beach als topattractie. Deze rotsachtige kust trekt veel vogels, zoals papegaaiduikers en zeekoeten. Maar ook in de zee vind je talloze diersoorten, zoals walvissen, zeeleeuwen, zeeotters en zeehonden. Met prachtige uitzichten is Olympic National Park dé perfecte plek om heerlijk uit te waaien.

Bijzonder authentiek overnachten

Midden in het park ligt de prachtige Lake Quinault Lodge. Deze lodge bestaat al sinds 1926, maar nog steeds is dit de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan Olympic National Park. Nabij de lodge kun je door de prachtige Enchantend Valley wandelen of iets dichterbij over Lake Quinault kanoën. Wil je juist even op adem komen? Eet dan iets in het restaurant waar Teddy Roosevelt in 1937 – het jaar vóór hij dit natuurgebied tot National Park verklaarde – heeft geluncht. Het beste aperitiefje vind je in de prachtige tuin. Daar staan namelijk houten relaxstoelen met een fenomenaal uitzicht op het meer!

Het beste van Olympic National Park

Olympic National Park met zijn prachtige, uitgestrekte wildernis en bijzondere flora en fauna is een feest voor elke reiziger. Het schiereiland beschikt over schitterende wandelroutes, prachtige watervallen en grillige rotsformaties. De omgeving is fantastisch en dit zijn de hoogtepunten:

  • Wandel de makkelijke trail naar de Marymere Falls
  • Maak een dagwandeling door de Enchanted Valley en zoek naar Bigfoot
  • Volg één van de vele trails door het natte Hoh Rain Forest
  • Spot papegaaiduikers, walvissen, zeehonden, zeeleeuwen en zeeotters vanaf Ruby Beach
  • Logeer in de prachtige authentieke Lake Quinault Lodge

Reizen in de buurt van Olympic National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Olympic National Park