Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Amerika

Mount Rainier National Park

3 Actueel reisaanbod

Al vanaf een grote afstand zie je hoe de met sneeuw bedekte top van Mount Rainier ver boven het prachtige groene landschap uitsteekt. Met zijn 4.392 meter is Mount Rainier de hoogste vulkaan op het vasteland van Amerika. Omdat er op de top het hele jaar door neerslag valt is het spraakmakende Nationale Park bezaait met kabbelende beekjes, daverende watervallen, uitgestrekte meren én maar liefst 27 indrukwekkende gletsjers, zoals de Emmons Glacier. Het Mount Rainier National Park is dé plek in Washington voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Vergezichten om verliefd op te worden

Een trip naar Washington State is niet compleet zonder een bezoek aan Mount Rainier National Park. De fantastische natuur verandert op spectaculaire wijze mee met de seizoenen. Wandel in de zomer langs denderende watervallen afkomstig uit de ijskappen van Mount Rainier. Bewonder in de herfst hoe de roodbruine bosgebieden een fabelachtige reflectie achterlaten op de diepblauwe meren. ’s Winters verandert het Nationale Park in een waar winterwonderland met jaarlijks zo’n 16 meter sneeuwval. Maar het meest indrukwekkende seizoen is het voorjaar, waarin je ziet hoe de glooiende heuvels zich vullen met weidebloemen en onbeteugeld wildlife.

De definitie van een doe-vakantie

In het hart van het Nationale Park ligt de vulkaan Mount Rainier. Deze slapende reus barstte voor het laatst uit in 1890 en is het beginpunt van tientallen warmwaterbronnen, meertjes, grotten en tunnels. Via de ruim 400 kilometer aan hiking trails mis je niets van deze natuurwonderen. Laat je verrassen door Paradise Road, waar je een uniek uitzicht hebt vanaf de stenen brug, en vergaap je aan de Narada Falls en Christine Falls. Krijg je geen genoeg van de trails in Mount Rainier? Waag je dan aan de uitdagende Rampart Ridge Trail, Skyline Trail of Golden Gate Trail. Trek wél genoeg tijd uit, want met sommige trails ben je zeker een dagdeel bezig. Gelukkig zijn er genoeg plekken om in de buurt te overnachten, zoals de Nisqually Lodge in Ashford. 

Picknick ‘with a view’

Hoewel de reis belangrijker is dan de bestemming, zijn het de uitzichtpunten waardoor je verliefd raakt op Mount Rainier. Aan het einde van de uitdagende trails aanschouw je adembenemende panorama’s van de vallei. Het paradijselijke Mount Rainier National Park is zó uitgestrekt, dat je weinig last zult hebben van drukbezochte wandelpaden en scenic lookouts. Kortom, dé plek om volledig tot rust te komen tijdens een heerlijke picknick ‘with a view’.

Herinneringen maken in Mount Rainier National Park

Voor velen onbekend terrein, maar voor de échte natuurliefhebber een tweede thuis: Mount Rainier National Park in Noordwest Amerika. Het woeste Washington wacht op je! En dit is wat je absoluut niet mag missen in Mount Rainier:

  • Rijd langs de Scenic Byway en stop bij onbeschrijfelijke panorama’s
  • Ontdek de 27 oeroude gletsjervelden van Mount Rainier
  • Voel de warmte van de supervulkaan in de warmwaterbronnen
  • Wandel de toegankelijke en wonderschone Trail of the Shadows
  • Of klim omhoog langs de uitdagende Rampart Ridge Trail

Reizen in de buurt van Mount Rainier National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Mount Rainier National Park