Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Canada

Jasper National Park

52 Actueel reisaanbod

Het allergrootste natuurgebied in de Canadian Rocky Mountains: Jasper National Park. Dit park is vooral bekend vanwege de diepe valleien en surrealistische, groenblauwe meren. Met ruim 1.200 km aan hiking trails kom je langs allerlei bergpieken, watervallen, woeste rivieren, waaronder de indrukwekkende Athabasca en Sunwapta, én de beroemde Angel Glacier van Mount Edith Cavell. Deze hangende gletsjer heeft de vorm van engelenvleugels en is één van de mooiste 'hot spots' in West Canada!

Adembenemende autorit

Roadtrippen in West Canada gaat niet alleen om de bestemming, maar óók om het reizen zelf. Want tussen Jasper National Park en Banff National Park bevindt zich één van de mooiste wegen ter wereld: de Icefields Parkway. Deze weg neemt je mee dwars door de bergen en langs kristalblauwe meren, waaronder Honeymoon Lake. Grote kans dat je tijdens deze rit herten, beren of dikhoornschapen spot! Na de adembenemende route rijd je het duizelingwekkende Jasper-park binnen, met het adembenemende Pyramid Lake en Patricia Lake. Breng ook een bezoek aan de Athabasca Glacier met de Glacier Adventure Tour: een avontuurlijke sneeuwcoachtocht over de ijsvlakte van de Columbia Icefield. Een échte must tijdens een rondreis door Jasper!

Beleef Jasper optimaal

Neem voldoende tijd om het prachtige Jasper National Park te verkennen. Want met maar liefst 11.000km2 aan natuurschoon kent Jasper veel bezienswaardigheden. Zo vind je in dit Nationale Park het Maligne Lake, skiresort Marmot Basin, de glazen Icefield Skywalk én de Athabasca en Sunwapta Falls. Een absolute aanrader is een wandeling door de Maligne Canyon. Deze 50-meter diepe slotkloof is het fantastische resultaat van jarenlange erosie door de Maligne River, die van Maligne Lake naar Medicine Lake stroomt. En zijn je voeten moe na al dat wandelen? Neem dan de Jasper SkyTram naar de top van Whistler Mountain. Het uitzicht op Jasper National Park is hier spectaculair en met een béétje geluk zie je zelfs de hoogste berg van de Canadian Rockies: Mount Robson (3.954m)!

Overnachten in Jasper

Het kleine, maar onwijs gezellige, stadje Jasper heeft een centrale ligging in Jasper National Park en bestaat vooral uit hotels, restaurantjes en winkeltjes. Doordat dit gebied minder toeristisch is heb je zelfs kans om wildlife te spotten en met je huurauto of camper zijn alle bezienswaardigheden makkelijk te bereiken! Ben je meer op zoek naar een romantische overnachting? Dan is het Pyramid Lake Resort in Jasper National Park jouw go-to. Dit intieme resort is namelijk het enige resort in Jasper met toegang tot het rustieke Pyramid Lake. Vanuit het restaurant heb je een indrukwekkend uitzicht op Pyramid Mountain én Pyramid Lake. Een schilderij is er niets bij!

Bezienswaardigheden in Jasper National Park

In Jasper National Park is onwijs veel te doen en te beleven, zoals wandelen, vissen, wilde dieren spotten, raften en kajakken. Dit zijn de échte must do’s:

  • Raft over de helblauwe rivieren van Athabasca en Sunwapta;
  • Doe de Glacier Adventure Tour over Columbia Icefield;
  • Aanschouw het prachtige Honeymoon Lake, Maligne Lake en Patricia Lake;
  • Overwin je angsten en bewandel de glazen Icefield Skywalk-brug;
  • Sta oog in oog met herten, elanden, bergschapen en zelfs beren;
  • Neem de Jasper SkyTram naar Whistlers Mountain;
  • Wandel door de dieptes van de afgesleten slotkloof Maligne Canyon. 

Reizen in de buurt van Jasper National Park

Logo Doets Reizen Canada

Jasper National Park