Bosbranden Jasper Meer info

Canada

Jasper National Park

35 Actueel reisaanbod

Het allergrootste natuurgebied in de Canadian Rocky Mountains: Jasper National Park. Dit park is vooral bekend vanwege de diepe valleien en surrealistische, groenblauwe meren. Met ruim 1.200 km aan hiking trails kom je langs allerlei bergpieken, watervallen, woeste rivieren, waaronder de indrukwekkende Athabasca en Sunwapta, én de beroemde Angel Glacier van Mount Edith Cavell. Deze hangende gletsjer heeft de vorm van engelenvleugels en is één van de mooiste 'hot spots' in West Canada! Lees snel verder en bekijk informatieve video's over Jasper National Park.

Adembenemende autorit door West-Canada

Roadtrippen in West Canada gaat niet alleen om de bestemming, maar óók om het reizen zelf. Want tussen Jasper National Park en Banff National Park bevindt zich één van de mooiste wegen ter wereld: de Icefields Parkway. Deze weg neemt je mee dwars door de bergen en langs kristalblauwe meren, waaronder Honeymoon Lake. Grote kans dat je tijdens deze rit herten, beren of dikhoornschapen spot! Na de adembenemende route rijd je het duizelingwekkende Jasper-park binnen, met het adembenemende Pyramid Lake en Patricia Lake. Breng ook een bezoek aan de Athabasca Glacier met de Glacier Adventure Tour: een avontuurlijke sneeuwcoachtocht over de ijsvlakte van de Columbia Icefield. Een échte must tijdens een rondreis door Jasper!


Beleef Jasper optimaal

Neem voldoende tijd om het prachtige Jasper National Park te verkennen. Want met maar liefst 11.000km2 aan natuurschoon kent Jasper veel bezienswaardigheden. Zo vind je in dit Nationale Park het Maligne Lake, skiresort Marmot Basin, de glazen Icefield Skywalk én de Athabasca en Sunwapta Falls. Een absolute aanrader is een wandeling door de Maligne Canyon. Deze 50-meter diepe slotkloof is het fantastische resultaat van jarenlange erosie door de Maligne River, die van Maligne Lake naar Medicine Lake stroomt. En zijn je voeten moe na al dat wandelen? Neem dan de Jasper SkyTram naar de top van Whistler Mountain. Het uitzicht op Jasper National Park is hier spectaculair en met een béétje geluk zie je zelfs de hoogste berg van de Canadian Rockies: Mount Robson (3.954m)!

Overnachten in Jasper

Het kleine, maar onwijs gezellige, stadje Jasper heeft een centrale ligging in Jasper National Park en bestaat vooral uit hotels, restaurantjes en winkeltjes. Doordat dit gebied minder toeristisch is heb je zelfs kans om wildlife te spotten en met je huurauto of camper zijn alle bezienswaardigheden makkelijk te bereiken! Ben je meer op zoek naar een romantische overnachting? Dan is het Pyramid Lake Resort in Jasper National Park jouw go-to. Dit intieme resort is namelijk het enige resort in Jasper met toegang tot het rustieke Pyramid Lake. Vanuit het restaurant heb je een indrukwekkend uitzicht op Pyramid Mountain én Pyramid Lake. Een schilderij is er niets bij!

Bezienswaardigheden in Jasper National Park

In Jasper National Park is onwijs veel te doen en te beleven, zoals wandelen, vissen, wilde dieren spotten, raften en kajakken. Dit zijn de échte must do’s:

 • Raft over de helblauwe rivieren van Athabasca en Sunwapta;
 • Doe de Glacier Adventure Tour over Columbia Icefield;
 • Aanschouw het prachtige Honeymoon Lake, Maligne Lake en Patricia Lake;
 • Overwin je angsten en bewandel de glazen Icefield Skywalk-brug;
 • Sta oog in oog met herten, elanden, bergschapen en zelfs beren;
 • Neem de Jasper SkyTram naar Whistler Mountain;
 • Wandel door de dieptes van de afgesleten slotkloof Maligne Canyon. 


Mount Edith Cavell

Eén van onze all time favorieten is het prachtige Mount Edith Cavell. Deze berg is 3.363 meter hoog en ligt ten zuiden van ‘The Whistlers’ in de Athabasca en Astoria River Valleys. Mount Edith Cavell is vernoemd naar een Engelse verpleegster die tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers werd geëxecuteerd. Zij had geallieerde soldaten geholpen om vanuit België naar het neutrale Nederland te ontsnappen. Vanaf de Icefield Parkway leidt de Edith Cavell Road naar een parkeerplaats, van waaruit je een prachtige wandeling kunt maken naar Cavell Meadows (3,8 kilometer en 370 meter stijgend). Daar heb je een mooi zicht op de noordkant van de berg en op de ‘hangende’ Angel Glacier. Een kilometer voor het einde van de weg is opnieuw een parkeerplaats, tegenover het Mount Edith Cavell Hostel. Daar ligt je een paadje dat naar het meer leidt. Let op: de weg naar Mount Edith Cavell kan in het voor- en najaar gesloten zijn wegens het weer.

Maligne Canyon

Het beste kun je vroeg vertrekken richting Maligne Lake, dan maak je de meeste kans om wildlife te zien. Onderweg passeer je de mooie - soms wel 50 meter diepe - Maligne Canyon, met mooie watervallen en rotsformaties. Wandelingen kun je het beste beginnen bij het Visitor Center. Op de route naar beneden kom je over verschillende bruggen, van waaruit je een geweldig uitzicht hebt. Op sommige punten is de canyon zo nauw dat het lijkt alsof je er overheen kunt springen. Sommige mensen hebben dat in het verleden weleens geprobeerd, meestal met fatale afloop. Verder op de route kom je langs Medicine Lake, dat door de poreuze steenformatie in het zomerseizoen droogvalt. Er is een onderaards drainagesysteem in het kalksteengebergte, met gigantische ondergrondse grotten die als wateropslag dienen. Op sommige plaatsen langs de route komt het water weer tevoorschijn. Het merkwaardige gedrag van het meer kwam volgens de Indianen door geesten, vandaar ook de naam van het meer. Maligne Lake ligt aan het eind van de Maligne Road, 50 kilometer ten zuidoosten van Jasper. Dit meer is het op één na grootste gletsjermeer van de wereld en het mooiste van de Rocky Mountains. Aan de zuidkant kun je instappen voor een boottrip over het 22 kilometer lange meer. Nadeel is dat het vaak druk is, maar het is mogelijk om vooraf te reserveren.

Miette Hot Springs

Aan de oostkant van het park kun je via een mooie weg naar de Miette Hot Springs rijden: de warmste minerale bronnen in de Canadese Rockies. Er zijn twee warme baden met water van 40 graden en twee koele baden. 

Hotels in Jasper National Park

Overnachten binnen de grenzen van een Nationaal Park, wie droomt daar nu niet van, of lekkerder van. Doets Reizen werkt al decennia lang samen met diverse hoteliers in Jasper National Park wat resulteert in scherpe tarieven en een warm welkom voor klanten van Doets Reizen. Een kleine greep uit de goede hotels in Jasper National Park:

Wandelen in Jasper National Park

Sinds de oprichting in 1907 heeft Jasper National Park een netwerk van natuurlijke wandelpaden onderhouden en aangelegd ten behoeve van iedereen die de schoonheid van Jasper te voet wil ervaren. Begeleide of onafhankelijke wandelingen zijn er in overvloed en voorzien in alle behoeftes die jij van deze iconische bestemmingen verwacht. In het Visitor Center geven ervaringsdeskundigen graag advies en informatie mee. Deze handige kaart toont je alle wandelingen met nuttige tips. Enkele aanraders van Doets Reizen zijn:

 • Valley of the Five Lakes Hike
 • Wabasso Lake Hike
 • Maligne Canyon Hike
 • Opal Hills Loop 
 • Lower Sunwapta Falls

Beste reistijd Jasper National Park

Jasper National Park is het hele jaar te bezoeken. In de wintermaanden is het een populaire wintersportbestemming omdat er naast ski en snowboard mogelijkheden tal van andere activiteiten mogelijk zijn. Denk aan sneeuwscooteren, ice canyon hikes, ijsklimmen, schaatsen en zelfs een helikoptervlucht naar het beroemde Bubble Lake. De lente is rustiger qua bezoekers wat prettig kan zijn. De natuur is dan in bloei en sommige meren nog licht bevroren. De zomermaanden zijn het populairs en is het weer vaak aangenaam. Alle hikes en bezienswaardigheden zijn in deze periode geopend wat zorgt voor een optimale ervaring tijdens je Canada vakantie. De herfst levert een explosie aan kleuren en is alweer een stukje rustiger. Kortom, dit natuurpark in Canada is het hele jaar gastvrij en heet jou welkom. Lees hier meer informatie over de beste reistijd in Canada.

Nationale Parkenpass voor een bezoek aan Jasper

Zoals ieder nationaal park in Canada is een parkenpass verplicht. Meestal koop je dit bij het eerst park wat je bezoekt tijdens je rondreis door West-Canada. Deze pas geeft je toegang tot alle parken van het land en kost circa CA$ 140,- per voertuig. Het voordeel van dit sytsteem is dat jij als bezoeker gebruik kunt maken van het visitor center, sanitaire ruimtes en kunnen wandelpaden en parkeerterreinen netjes onderhouden worden. 


Reizen in de buurt van Jasper National Park

Logo Doets Reizen Canada

Jasper National Park