Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Highway 93, beter bekend als de Icefields Parkway, is een prachtige route van circa 230 kilometer tussen Lake Louise en Jasper National Park. De weg baant zich al slingerend langs de meest prachtige natuurschoon. Na iedere bocht is er weer een nieuw uitzichtpunt die nog mooier is dan de ander. Doorrijden zit er dus niet bij, want deze prachtige natuur is waar je voor naar Canada bent gevlogen. Langs de weg liggen gletsjers, bergen, woeste rivieren en azuurblauwe meren zoals Peyto en Bow Lake.

De Icefields Parkway is de mooiste route van Canada en telt talloze bezienswaardigheden. De mooiste stops voor onder:

Bow Lake - 22km vanaf Lake Louise

Bow Lake een juweeltje! Dit strakblauwe gletsjermeer ligt direct naast de weg met op de achtergrond de Wapta Icefield en de Bow Glacier. Rondom Bow Lake zijn verschillende natuurwandelingen te maken. Het is ook een leuke stop om even te lunchen. Je kunt koffie, thee, frisdrank en snacks kopen in de Num-ti-Jah Lodge, te herkennen aan het rode dak.

Peyto Lake - 44km vanaf Lake Louise

Peyto Lake ligt in Banff National Park langs de Icefields Parkway. Via een korte hike loop je naar het uitzichtplatform op de berg Bow Summit. Het indrukwekkende meer wordt gevoed door de gletsjer, links van het meer. Wist je dat Peyto Lake het meest gefotografeerde meer in de Canadese Rockies is?

Mistaya Canyon - 73,5km vanaf Lake Louise

Deze weelderige canyon is gevormd door woest rivierwater en heeft zelfs een tunnel geslagen in de rotspartij. Na een korte wandeling naar beneden heb je prachtig uitzicht en zie je hoe het water zich door de rotspartijen worstelt.

The "Weeping"Wall - 102km vanaf Lake Louise

Deze reeks van kliffen zijn bekend vanwege de vele watervallen die naar beneden lopen over deze kliffen. Waardoor het lijkt alsof de rotsen "huilen". In de winter bevriezen deze watervallen tot torenhoge pilaren en zijn deze bekend bij de ijsklimmers.

Big Hill & Big Bend - 115km vanaf Lake Louise

De afdalende weg klampt zich vast aan de muur van een berg en biedt een weids uitzicht over de vallei en de rivier eronder. De Big Bend is de beroemde haarspeldbocht die zich in een cirkel onder torenhoge toppen wikkelt. Als u ervoor kiest om te stoppen, zorg er dan voor dat u volledig van de weg af bent.

Mount Edit Cavell - 234 km vanaf Lake Louise

Een stop tijdens je reis over de Icefields Parkway niet mag mislopen is Mount Edith Cavell. Via een afslag ten zuiden van Jasper, reis je via een mooie weg naar Cavell Lake. Hier parkeer je de auto of camper om via een korte wandeling verder de vallei in te lopen. Hoogtepunt is de hangende gletsjer in de vorm van engelenvleugels: Angel Glacier. Wij vinden dit één van de mooiste plekken in de Canadian Rockies. Let op: de weg is naar Mount Edith Cavell is alleen hartje zomer geopend. (Onder voorbehoud! Check de Nationale Parken website voor de actuele situatie) Reizen in de buurt van Icefields Parkway

Logo Doets Reizen Canada

Icefields Parkway