De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Wood Buffalo National Park

35 Actueel reisaanbod

Dit Nationale Park ligt in het noorden van Alberta en voor een deel in de Northwest Territories. Met een oppervlak van bijna 45.000 vierkante kilometer is het groter dan Zwitserland. Op Alaska na is dit het grootste nationale park van Noord-Amerika. Het werd in 1922 opgericht met als doel de laatste daar nog aanwezige bizonkudde te beschermen.

Momenteel telt deze kudde weer zo’n 2.500 bizons, waarmee dit de grootste in het wild levende, zelfregulerende kudde ter wereld is. In de jaren ‘50 werd hier het broedgebied van de met uitsterven bedreigde trompetzwaan ontdekt. Ook deze bijzondere vogel, met een vleugelspanning van 2 meter of meer, is nu weer volop aanwezig in het park. Het landschap is subarctisch en zeer gevarieerd: van zoutvlaktes waar geen plant groeit en erosieplateaus met bossen, tot de stroomgebieden van de Peace River en Athabasca River. 

Het park is beperkt bereikbaar: over de weg kan dat via Highway 35 en - via de Northwest Territories - Highway 5. Die laatste weg heeft echter grote delen die onverhard zijn, kortom, je hebt hiervoor een auto met vierwielaandrijving nodig. Ook overnachtingsplaatsen zijn schaars

Reizen in de buurt van Wood Buffalo National Park

Logo Doets Reizen Canada

Wood Buffalo National Park