De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Canada

Hoodoos rondom Kamloops

38 Actueel reisaanbod

Kamloops is een stad gelegen in British Columbia. De omgeving in- en rondom Kamloops heeft veel prachtige natuur en Hoodoos te bieden, ontdek ze hier!

Ontdek de prachtige natuur en Hoodoos in Kamloops

Spot Hoodoos en geniet van de mooie natuur in Kamloops met onze wandelroute tips.

Route 1 - Cinnamon Ridge

Verken Cinnamon Ridge en sport diverse Hoodoos! 50 miljoen jaar geleden barstte in dit gebied een oude vulkaan uit, de Hoodoos zijn overblijfselen van deze vulkaan. Door het vulkanische gesteende ontstond een verwering, hierdoor kwam ijzer vrij dat het gesteente een kaneelbruine kleur gaf, door deze kleur kreeg dit gebied zijn naam. Vanaf hier kan je het pad volgen door het oud vulkanische gebied wat je naar de Hoodoos brengt.

Route 2 - Mara Hill

Start vanaf Ord Road en klim naar de top van Mara Hill, hier kan je genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving van Kamloops. Deze route is een flinke klim, hiken is dus een goede optie.

Route 3 - Dallas-Barnhartvale Nature Park

Volg de diverse routes en paden in dit prachtige Natuur park. Dallas-Barnhartvale Nature Park ligt net buiten de Highway 1 East, dit natuur park staat bekend om de mooie natuur. Leuk weetje: Dallas-Barnhartvale Nature Park is gevorm door een gletsjermeer. Wandel helemaal naar boven voor een spectaculair uitzicht over de South Thompson River Valley, dit wil je niet missen!

Photocredits: Tourism Kamloops | Candace Hansma - Field & Forest - Jaqculine Chui

Reizen in de buurt van Hoodoos rondom Kamloops

Logo Doets Reizen Canada

Hoodoos rondom Kamloops