Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Canada

Yoho National Park

60 Actueel reisaanbod

Yoho National Park is een veelzijdig nationaal park dat grenst aan het wereldberoemde Banff National Park. Dit uitgestrekte park heeft verschillende bezienswaardigheden zoals het turkooizen Emerald Lake, de woeste Takkakaw Falls en vreemd gevormde Hoodoo's. Dwars door het park loopt de wilde Kicking Horse River en in het park ligt meer dan 300 km aan wandelpaden.

Yoho National Park

Ondanks dat Yoho National Park in British Columbia iets minder bekend is, doet het zeker niet onder aan de nationale parken van Jasper en Banff. Yoho National Park beschikt over indrukwekkende uitzichtpunten en prachtige bezienswaardigheden, zoals watervallen en meren. Daarnaast kan jij hier oog-in-oog komen te staan met bijzondere wilde dieren zoals grizzlyberen, herten, elanden en vogels. Yoho National Park laat je Canada in haar puurste vorm zien en is uitstekend te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Calgary, Edmonton of de overige nationale parken in het gebied. 

Emerald Lake Lodge

Een van de absolute hoogtepunten in Yoho National Park is zonder twijfel Emerald Lake. Dit prachtige meer is zeer geliefd vanwege het heldere water en het prachtige omliggende berglandschap. Op het meer kun je uitstekend varen in een kano en rondom het meer zijn diverse wandelmogelijkheden. Doordat het meer een belangrijke waterbron is voor wilde dieren is de kans hier heel groot dat jij ze tegenkomt. Bij Doets Reizen zijn wij erg trots op onze langdurige relatie met de Emerald Lake Lodge, een schitterende accommodatie direct aan het meer. In slaap vallen en ontwaken in dit bijzondere natuurgebied is een belevenis op zich en geeft jouw vakantie net dat beetje extra!

Kicking Horse River

De Kicking Horse River stroomt dwars door Yoho National Park en is daarom niet te missen. Als je het water volgt kom je vanzelf langs diverse bezienswaardigheden, zoals de Natural Bridge, Takakkaw Falls & Wapta Falls. De naam Natural Bridge zegt het eigenlijk al, het water van de Kicking Horse River heeft zich door de rotsen geslepen, waardoor de natuur zelf een brug heeft gevormd. Inmiddels is dit een bijzondere plek om te wandelen en natuurlijk de mooiste foto's te schieten. Naast een natuurlijke brug zorgt het water van de Kicking Horse River voor de mooiste watervallen. Een van de hoogste watervallen van Canada is Takakkaw Falls, een indrukwekkende waterval waarbij het water zo'n 254 meter naar beneden stort. Minder hoog, maar zeker niet minder indrukwekkend, is de verderop gelegen Wapta Falls. Deze waterval is maar liefst 150 meter breed, waardoor er een grote hoeveelheid water naar beneden stort. Stuk voor stuk pareltjes in Yoho National Park die je in je leven gezien moet hebben.

Reizen in de buurt van Yoho National Park

Logo Doets Reizen Canada

Yoho National Park