Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Canada

Yoho National Park

41 Actueel reisaanbod

Yoho National Park is een veelzijdig nationaal park dat grenst aan het wereldberoemde Banff National Park. Dit uitgestrekte park heeft verschillende bezienswaardigheden zoals het turkooizen Emerald Lake, de woeste Takkakaw Falls en vreemd gevormde Hoodoo's. Dwars door het park loopt de wilde Kicking Horse River en in het park ligt meer dan 300 km aan wandelpaden.

Yoho National Park

Met een oppervlakte van iets meer dan 1.300 vierkante kilometer is Yoho de kleinste van de vier nationale parken in deze regio. Het park kenmerkt zich door een prachtig ruig landschap met gletsjers, snelstromende rivieren, meren, watervallen en ongeveer 300 kilometer aan wandelpaden. Het woord yoho komt van de Cree-Indianen en betekent verbazing. Het park is in principe het hele jaar open en toegankelijk voor bezoekers. Dwars door het park loopt de TransCanada Highway (door de vallei van de Kicking Horse River) naar Banff National Park. Wel kan de weg in de winter wegens sneeuwval voor korte tijd gesloten zijn. Parallel aan de TransCanada Highway ligt de Canadian Pacific Railway, waaraan midden in het park het oude spoorwegstadje Field ligt, waar je een aantal basisvoorzieningen vindt. 

Ondanks dat Yoho National Park in British Columbia iets minder bekend is, doet het zeker niet onder aan de nationale parken van Jasper en Banff. Yoho National Park beschikt over indrukwekkende uitzichtpunten en prachtige bezienswaardigheden, zoals watervallen en meren. Daarnaast kan jij hier oog-in-oog komen te staan met bijzondere wilde dieren zoals grizzlyberen, herten, elanden en vogels. Yoho National Park laat je Canada in haar puurste vorm zien en is uitstekend te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Calgary, Edmonton of de overige nationale parken in het gebied. 

Emerald Lake en de Emerald Lake Lodge

Een van de absolute hoogtepunten in Yoho National Park is zonder twijfel Emerald Lake. Dit prachtige meer is zeer geliefd vanwege het heldere water en het prachtige omliggende berglandschap. Op het meer kun je uitstekend varen in een kano en rondom het meer zijn diverse wandelmogelijkheden. Doordat het meer een belangrijke waterbron is voor wilde dieren is de kans hier heel groot dat jij ze tegenkomt. Bij Doets Reizen zijn wij erg trots op onze langdurige relatie met de Emerald Lake Lodge, een schitterende accommodatie direct aan het meer. In slaap vallen en ontwaken in dit bijzondere natuurgebied is een belevenis op zich en geeft jouw vakantie net dat beetje extra!

Waterval in Yoho National Park

Door Yoho lopen een aantal zijwegen, waaronder die naar de schitterende Takkakaw Falls. Toevallig betekent ‘takkakaw’ ook ‘schitterend’ in de taal van de Cree-Indianen. De watervallen zijn maar liefst vierhonderd meter hoog, maar wel alleen ʼs zomers toegankelijk. Van daaruit zijn ook fikse tochten te maken naar het Wapta Icefield en het Waputik Icefield.

Tunnel View

Toen de Canadian Pacific Railroad in 1886 klaar was, bleken er een aantal tekortkomingen te zijn, zoals bij de Kicking Horse Pass. Daar was de helling zo steil dat ontsporing meer regel dan uitzondering was. Er is een pad vanaf Kicking Horse Pass dat naar de overblijfselen van een verongelukte trein leidt. De problemen hielden een kwart eeuw aan, toen vond men de oplossing door twee spiraalvormige tunnels door de rotsen te boren. Hierdoor verminderde de hellingshoek drastisch. De tunnels zijn het beste te zien vanaf Tunnel View. Als je geluk hebt, komt er net een 3,5 kilometer lange goederentrein voorbij. Het is een machtig mooi gezicht om die de tunnels in en uit te zien rijden. 

Kicking Horse River

De Kicking Horse River stroomt dwars door Yoho National Park en is daarom niet te missen. Als je het water volgt kom je vanzelf langs diverse bezienswaardigheden, zoals de Natural Bridge, Takakkaw Falls & Wapta Falls. De naam Natural Bridge zegt het eigenlijk al, het water van de Kicking Horse River heeft zich door de rotsen geslepen, waardoor de natuur zelf een brug heeft gevormd. Inmiddels is dit een bijzondere plek om te wandelen en natuurlijk de mooiste foto's te schieten. Naast een natuurlijke brug zorgt het water van de Kicking Horse River voor de mooiste watervallen. Een van de hoogste watervallen van Canada is Takakkaw Falls, een indrukwekkende waterval waarbij het water zo'n 254 meter naar beneden stort. Minder hoog, maar zeker niet minder indrukwekkend, is de verderop gelegen Wapta Falls. Deze waterval is maar liefst 150 meter breed, waardoor er een grote hoeveelheid water naar beneden stort. Stuk voor stuk pareltjes in Yoho National Park die je in je leven gezien moet hebben. Overnachten aan deze kolkende rivier is mogelijk! Doets Reizen heeft cabins beschikbaar in de Cathedral Mountain Lodge

Reizen in de buurt van Yoho National Park

Logo Doets Reizen Canada

Yoho National Park