Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Klahoose Wilderness Resort

40 Actueel reisaanbod

Ontdek Klahoose Wilderness Resort, een betoverende inheemse schat in het hart van British Columbia. Gelegen aan de zuidelijke rand van het majestueuze Great Bear Rainforest, biedt dit resort een ongeëvenaarde onderdompeling in de Klahoose cultuur, omringd door de overweldigende schoonheid van de natuur. Het resort opent zijn deuren in mei 2022 voor zijn eerste volledige seizoen en verwelkomt maximaal 18 gasten in een exclusieve omgeving met slechts 4 Lodge Kamers en 3 Cedar Cabins.

Klahoose Wilderness Resort is een oase van rust, alleen bereikbaar per watertaxi of watervliegtuig, en biedt een adembenemende ontsnapping aan gezinnen, stellen en avonturiers van alle leeftijden. Gasten genieten van boottochten met Klahoose gidsen, spotten orka's, bultruggen en grizzlyberen, en verdiepen zich in inheemse verhalen en ambachten.

Dit ultieme toevluchtsoord biedt een intieme ervaring voor natuurliefhebbers, avonturiers, en cultuurliefhebbers, met activiteiten variërend van grizzlybeerobservatie tot kajakken, stand-up paddling, en inheemse culturele excursies. Klahoose Wilderness Resort belichaamt de magie van de natuur en de spirit van de inheemse cultuur, en nodigt reizigers uit om "de roep te beantwoorden" en zich te verbinden met de natuurlijke schoonheid van dit prachtige paradijs.

Grizzlyberen spotten in West-Canada

Welkom bij Klahoose Wilderness Resort, een indrukwekkende inheemse culturele ervaring in British Columbia, Canada. Het resort weerspiegelt de traditionele waarden van de Klahoose en biedt een meeslepende verkenning van deze ongerepte regio, rijk aan diverse flora en fauna, wildernis en culturele betekenis. In Toba Inlet, aan de zuidelijke rand van het Great Bear Rainforest, opereren ze sinds 2016 Xawgəs, "grizzlybeer," safari´s in in het kustregenwoud van Toba Inlet. Het nieuwe off-grid, aan de oceaan gelegen resort, dat alleen bereikbaar is per watertaxi of watervliegtuig, opende in 2022 en biedt een meer meeslepende wildlife-ervaring voor maximaal 18 gasten. (Dit exclusieve toevluchtsoord heeft slechts 4 lodgeruimtes en 3 cederhutten).

Wilde dieren

Bij elk verblijf is een boottocht met een Klahoose gids inbegrepen, waarbij je zeedieren zoals orka's, bultruggen, dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen zult zien. Voor grizzlyberen moet je wachten tot eind augustus wanneer de beren zich voeden met zalmen. Inheemse verhalen, liederen en het leren van de kunst van cederweven zijn altijd aanwezig, evenals ontspanning op het enorme terras van de lodge, naast een paar zeehonden, terwijl je geniet van de rustige wateren van het op een na diepste kanaal in Noord-Amerika. Klahoose Wilderness Resort bevindt zich in het hart van Desolation Sound, tussen de Coast Mountain-tops van de Sunshine Coast van British Columbia en de Noordelijke Eilanden van de Salish Sea, die bij velen bekend staan als Desolation Sound. 

Wilderness Resort

Nieuw aangekomen gasten verzamelen zich op de veranda van de lodge, waar ze worden begroet met een traditionele Klahoose-groet. Zorgen verdwijnen direct als de visarenden over de Sound roepen, de karakteristieke rugvin van een orka het wateroppervlak doorbreekt en de zeewind door het omringende naaldbos waait. Klahoose Wilderness Resort biedt een intieme, zorgeloze ervaring voor gezinnen, stellen en individuen die willen ontsnappen naar een prachtige natuurlijke omgeving, de thuisbasis van enkele van de meest biodiverse ecosystemen op onze planeet. Een bezoekersdag zit boordevol avonturen, levensveranderende ervaringen, zoals het kijken naar grizzlyberen die vissen naar zalm, kajakken naast een groep bruinvissen en boswandelingen in een eeuwenoud westerse rode cederbos. Ondanks zijn afzondering is Klahoose Wilderness Resort verrassend toegankelijk. 

Hoe kom je er?

Reizigers vanuit Vancouver, Campbell River, Vancouver Island en daarbuiten kunnen reizen via de lucht, auto of veerboot naar het kuststadje Lund aan de Sunshine Coast, waar de watertaxi naar het resort vertrekt. Watervliegtuigen vanuit Vancouver of Campbell River zijn ook beschikbaar. Natuurverkenning vormt de basis van de activiteiten van Klahoose Wilderness Resort. 

De lodge, gidsen en safari's

Gidsen leiden gasten op natuur- en culturele excursies in een van de grootste gematigde regenwouden ter wereld. Zeekajakkers, stand-up paddleboarders en dappere oceaanzwemmers maken gebruik van de kalme wateren van Desolation Sound. Klahoose Wilderness Resort heeft voor reizigers van alle leeftijden en interesses iets te bieden. Het spectaculaire Lodge bij Klahoose Wilderness Resort biedt een intieme omgeving en een indrukwekkend houten gebouw, uit lokaal ceder gehouwen. Vier ruime gastenkamers in de hoofdlodge en drie aparte cederhutten bieden plaats aan gemiddeld 14 gasten, op basis van dubbele bezetting, of meer als gasten delen. Klahoose Wilderness Resort is ideaal voor kleine privégroepen, meer-generatie familie-uitjes of speciale gelegenheden. Elke gastenkamer en hut is smaakvol ingericht met inheemse kunstwerken uit omliggende kustgemeenschappen, en de openbare ruimte biedt adembenemende uitzichten op Desolation Sound. Gasten komen samen voor de ochtendkoffie en, na weer een uitzonderlijke dag, komen ze weer samen voor avondcocktails op het uitgestrekte dek terwijl de ondergaande zon het Homfray Channel verlicht. Elke ochtend in Desolation Sound ontwaakt een verbluffende diversiteit aan dieren om te foerageren, nestelen en hun ongerepte habitat te verkennen. Voor een kostbare paar dagen van half augustus tot half oktober worden gasten uitgenodigd om in deze prachtige omgeving grizzlyberen te observeren die vissen op zalm. Ze kunnen tussen de Noordelijke Eilanden peddelen en wijsheid opdoen uit de Klahoose-cultuur. Gedurende dit prachtige bezoek geven gasten gehoor aan de roep om de natuurlijke en inheemse geest van de plaats te omarmen.


Kies het juiste seizoen, het verschil tussen het voor- en najaar

Klahoose in de lente en zomer (mei t/m medio augustus)

Ontdek Klahoose in de lente en zomer. De lente en zomer zijn prachtige seizoenen aan de Stille Oceaankust, met een weelderig groen regenwoud en met sneeuw bedekte bergen in het vroege voorjaar. We reizen per boot naar Toba Inlet en varen over de rustige wateren met een magnifieke bergachtergrond. In de lente is de Inlet levendig met dierenactiviteiten en kun je zeeleeuwen, zeevogels en orka's zien. Aanschouw de terugkeer van de bultrugwalvissen in het voorjaar terwijl ze zich een weg banen naar deze noordelijke wateren. In de lente nemen onze enorme watervallen toe in hun watervallen door het smeltwater van de winter. De lente en zomer zijn de beste seizoenen om zowel zwarte beren als grizzlyberen vanaf een boot te bekijken. Onze berenexcursies zullen je langs de kustlijn per boot brengen, aangezien de beren zich voeden met zegge en grassen nabij de riviermondingen en zich tegoed doen aan mosselen, oesters en krabben langs de kustlijn.

Grizzly Bear Viewing Tours (medio augustus tot eind oktober)

Spot tijdens jouw verblijf Xawgəs (wat Grizzly Beer betekend), medio augustus start de jaarlijkse zalmentrek in de Toba Inlet - een cyclus die al duizenden jaren plaatsvindt op het traditionele grondgebied van het Klahoose First Nation-volk. Toba Inlet biedt enkele van de beste berenexcursies in Brits-Columbia vanwege de constante kans om beren te zien tijdens de zalmentrek laat in de zomer en de herfst, evenals de intieme viewing ervaringen.

Vanaf het Klahoose Wilderness Resort reis je ongeveer een uur met een overdekte boot, langs spectaculaire watervallen in Toba Inlet, op zoek naar zeedieren, voordat je aankomet bij de aanlegsteiger in Toba Inlet. Van daaruit maak je  een korte busrit naar de exclusieve kijkplatforms verscholen in het weelderige gematigde regenwoud van de Toba-vallei langs de gletsjerblauwe wateren van een afgelegen wildernisrivier. De Klahoose-gidsen, getrainde berengidsen bij de Commercial Bear Viewing Association, zullen ongeveer 3 uur met de beren doorbrengen. Ze brengen je zo dicht mogelijk bij de grizzlyberen terwijl je veilig en met respect hun natuurlijke habitat bekijkt vanaf de vaste kijkplatforms voor beren. Met zes overdekte, verhoogde kijkplatforms langs de rivier houden ze de groepen klein voor de meest intieme ervaring met de beren. Luister aandachtig en je zult hun zware ademhaling horen vermengd met het stromende water - het is een opwindend en werkelijk verbazingwekkend schouwspel dat slechts een select aantal mensen het voorrecht zullen hebben om te zien.

Reizen in de buurt van Klahoose Wilderness Resort

Logo Doets Reizen Canada

Klahoose Wilderness Resort