De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De Hazeltons (genoemd naar de hier veelvuldig voorkomende hazelaars) bestaan in feite uit drie plaatsjes: Hazelton, New Hazelton en South Hazelton. New Hazelton is met 1000 inwoners van deze drie de grootste: een soort service centrum voor de omgeving. Hazelton werd al in het midden van de 19-de eeuw gesticht, dus vóór de komst van de spoorlijn. In het plaatsje is een eeuw lang niets veranderd. Het heeft nog steeds de pioniershuizen van weleer en straalt een unieke atmosfeer uit.

Het gebied rond Hazelton is de streek van de Gitxsan-stam. In een vijftal dorpen: Kitwanga, Kitwancool, Kitseguecla, ʻKsan en Kispiox is nog veel van hun oude cultuur te zien, met name een grote concentratie totems van eind 19de eeuw. 

Ksan Village Museum of Ksan National Historic Site ligt net buiten Hazelton. “Ksan” betekent “tussen de oevers”. Het is een authentiek gereconstrueerd Gisksan-dorp. Je kunt er een guided tour doen, of zonder guide het complex bezoeken dat voornamelijk bestaat uit een 7-tal Gitskan (Gixsan) huizen, de zogenaamde long houses. Indien er tijd over is: 13 kilometer ten noorden van Ksan Village ligt het plaatsje Kispiox (betekent “verborgen plek”). 550 inwoners bij samenkomst Skeena- en Kispiox Rivers. Vooral bekend om zijn totems. Er staan er ongeveer 15. De beroemde, Canadese schilderes Emily Carr heeft er begin 20-ste eeuw een beroemd schilderij van gemaakt.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar The Hazeltons gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

The Hazeltons