Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Northwest Territories

Neem contact met ons op

Dit oorspronkelijke territorium van de Inuit is ontzaglijk groot en uitgestrekt. De pure wildernis van Northwest Territories is ideaal voor de geoefende hiker en kajakker. Alleen al de betoverend mooie Smoking Hills, rokende heuvels langs de kust van Beaufortzee, zijn een must see. Zoek je een bijzondere bestemming en houd je van (een beetje) adrenaline? Dan is dit jouw territorium.

Iceroads en beluga’s

Hoofdstad Yellowknife ligt aan het prachtige Great Slave Lake en is volledig door natuurschoon geïsoleerd: de dichtstbijzijnde stad ligt ruim 1700 kilometer verderop. Alleen in het zuiden van Northwest Territories vind je grote wegen, de rest bestaat vooral uit beruchte iceroads. Vanuit Yellowknife rijd je een stuk van de beroemde Dempster Highway die in Inuvik eindigt, een verrassend leuke plaats waar je allerlei excursies kunt ondernemen: van het spotten van beluga’s tot een dagtocht naar Herschel Island.

Paradijs voor kajakkers

Hoewel Northwest Territories vrij onbekend terrein is, blijkt het een mooie plek voor de avontuurlijke natuurreiziger. Toendra’s, ijsvlakten en meren komen samen in Tuktut Nogait National Park dat daardoor een walhalla voor ervaren hikers en kajakkers is. Het immense aanbod aan meren en rivieren maakt Northwest Territories sowieso tot dé ultieme kano- en kajakplek.

Van bizon tot bever

Northwest Territories heeft meerdere nationale parken waaronder het Wood Buffalo National Park. Dit is het grootste nationaal park van Canada en heeft een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Hier leeft de bergbizon in grote kuddes. Maar je ziet er ook bevers, lynxen, wolven en zwarte beren. Staat een bezoek aan dit indrukwekkende park, dat qua oppervlakte zo groot als Switzerland is, op je bucket list? Combineer je trip naar Northwest Territories dan met een reis door Alberta. Doets Reizen regelt het op maat voor je.

Bestemmingen in Northwest Territories

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Northwest Territories gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Canada

Northwest Territories