Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Het water is nooit ver weg in Ontario. Het is er goed fietsen, kanoën en hiken. Ontario is de grootste provincie van Canada, maar liefst 28 keer groter dan Nederland. Er wonen slechts 12 miljoen mensen, de meesten in het gematigde zuiden rond Lake Ontario. Deze streek staat bekend om de vele wijnhuizen en natuurlijk de bucket list-bestemming Niagara Falls.

Bucket list-bestemming Niagara Falls

De selfie bij de Niagara Falls met bulderende watermassa’s achter je hoort mu eenmaal bij een bezoek aan Ontario. Je kunt er zo diep gaan als je wilt, onder, over of zelfs achter de watervallen kun je komen. Nu je de camera toch in de hand hebt, sla vooral Clifton Hill niet over. Deze straat is een attractie op zich. Een enorme groene zombie maakt zelfs van de entree van de Burger King een Instagram-hit. Een stuk rustiger is het in is het nabij gelegen Niagara on the Lake, een echte foodie-bestemming vol charmante B&B’s en wijnhuizen. Helemaal bijzonder zijn de Niagara Falls tijdens de winter, het is een uniek gezicht om de watervallen deels bevroren en deels stromend te zien.

Shoppen, uitgaan en groen

Toronto is de grootste stad van Canada en dat merkt je aan de gezellige cafés, trendy boutiques, topmusea en het bruisende nachtleven. Uniek aan de stad zijn de Toronto-eilanden waar je het stadsgewoel kunt ontsnappen en lekker kunt fietsen. De Canadese hoofdstad Ottawa is ook zeker een stop waard op je citytrip. Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van het land en hangen de belangrijkste kunstwerken. De natuur is nooit ver weg in deze stad die aan 20.000 hectare Green Belt grenst.

Algonquin Provincial Park

Het Algonquin Provincial Park is het grootste, oudste én beroemdste natuurgebied van Ontario Canada. Hier vind je ongerepte moerasgebieden, het hoefijzervormige Canadese Schild en beboste heuvels met uniek wildlife, zoals schildpadden, herten, elanden en beren. Algonquin is ook een waar kanowalhalla met duizenden meertjes en iconische rode boten die je, via handige portages over de eilandjes, van meer tot meer kunt dragen. En staat een échte Canadese Indian Summer op je bucketlist? Dan is het Algonquin Provincial Park met haar spectaculaire kleurenpalet zeker de place te be!

Wijnproeven in Prince Edward County

Prince Edward County aan Lake Ontario is de weekend getaway voor veel mensen uit Toronto en Ottawa. Het is een echt foodie-bestemming, het ene restaurant is nog beter dan het andere en ook de lokale brouwerijen en wijn- en cidermakers serveren excellente bites. Dit gebied draait om lokale en eco-vriendelijke producten en er is volop keuze uit biologische en vegan wijnhuizen. Aan het eind van een dag roadtrippen door de countryside heb je de keuze uit verschillende stranden aan Lake Ontario voor de zonsondergang.

The great outdoors

Met alle meren die in de provincie liggen is watersport groot in Ontario. Combineer een roadtrip of camperreis met een paar dagen op het water of op de fiets. Kanoën op een verlaten meer levert prachtige plaatjes op. Er zijn ook talloze goed onderhouden fietsroutes, door bergen, langs meren of wijnhuizen. Off the beaten path, bij de Hudsonbaai in het onherbergzame uiterste noorden van Ontario leven ijsberen. Hier kun je tussen oktober en maart het Noorderlicht aanschouwen.

Reizen naar Ontario

Logo Doets Reizen Canada

Ontario