Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Algonquin Provincial Park

13 Actueel reisaanbod

Het Algonquin Provincial Park is het grootste, oudste én beroemdste natuurgebied van Ontario Canada. Hier vind je ongerepte moerasgebieden, het hoefijzervormige Canadese Schild en beboste heuvels met uniek wildlife, zoals schildpadden, herten, elanden en beren. Algonquin is ook een waar kano walhalla met duizenden meertjes en iconische rode boten die je, via handige portages over de eilandjes, van meer tot meer kunt dragen. Staat een échte Canadese Indian Summer op je bucketlist? Dan is het Algonquin Provincial Park met haar spectaculaire kleurenpalet zeker de place te be!

Reusachtig met spectaculaire inwoners

Het natuurpark heeft haar naam te danken aan de Algonquin-first nations die vroeger in dit reusachtige gebied woonden. Want met zo’n 7.700 vierkante kilometer is Algonquin Provincial Park allesbehalve klein. Tegenwoordig wordt het gebied bewoond door elanden, beren, vossen, bevers en wolven, maar in het bezoekerscentrum is nog voldoende informatie over de culturele historie van dit park te vinden. Je kunt het park ontdekken via Highway 60, de meest gereden route die je dwars door het park en langs schitterende plekken leidt. Omdat er maar één weg is en die niet alle hoogtepunten van het park laat zien, kun je het beste de rest van dit natuurgebied verkennen vanaf het water of te voet.

Een met de schilderachtige natuur

Je bent past echt één met de natuur wanneer je per kano of kajak de verschillende meren bevaart. Algonquin beschikt namelijk over een netwerk van honderden kilometerslange kanoroutes die je leiden naar kampeerplekken, stranden en wandelpaden. Houd ook zeker je ogen goed open, want de kans is zeer groot dat je vanaf het water een eland, zwarte beer of ander uniek dier spot. In het natuurpark kun je ook prachtig wandelen. De Hardwood Lookout Trail en de Track en Tower Trail zijn erg toegankelijk en bieden spectaculaire uitzichten op de vele meren. Zeker tijdens de Indian Summer leveren de oranje, gele, bruine, groene en rode bossen een schilderachtig plaatje op.

Relax in een rustieke wooden cabin

Na een spectaculaire dag in de natuur is het tijd om je terug te trekken in een rustieke wooden cabin. Ver van de bewoonde wereld, verstopt tussen de bomen ligt het elegante Arowhon Pines Resort. De 50 kamers zijn verspreid over 13 hutten en liggen aan de oever van Little Joe Lake. Na het diner kun je hier heerlijk vertoeven op de veranda, dat een fantastisch uitzicht heeft op het meer. Krijg je bij het zien van het heldere water toch nog zin om een rondje te kanoën? Dan kun je een (gratis) kano pakken en peddelen over het bijna lege privémeer. De natuur en stilte in en rondom Arowhon Pines laten je helemaal tot rust komen.

Het beste van Algonquin Provincial Park

Algonquin is een zeldzaam festijn van spectaculaire loofbossen, duizenden sprankelende meren en oneindig veel wilde dieren. Voor de échte natuurliefhebber is een bezoek aan het grootste en oudste natuurgebied in Ontario een absolute ‘must’. We zetten de hoogtepunten van Algonquin Provincial Park nog even op een rij:

  • Volg Highway 60 en laat je overmannen door de prachtige natuur;
  • Huur een kajak of kano bij Portage Store en peddel over Canoe Lake;
  • Wandel een van de vele routes zoals de Hardwood Lookout Trail of Track and Tower Trail en geniet van prachtige lake views;  
  • Spot wilde dieren, zoals zwarte beren, wolven, elanden, vossen en bevers;
  • Overnacht in het Arowhon Pines Resort en aanschouw het natuurspektakel vanaf de veranda. 

Reizen in de buurt van Algonquin Provincial Park

Logo Doets Reizen Canada

Algonquin Provincial Park