De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

De plaats Niagara Falls dankt haar naam uiteraard aan de indrukwekkende gelijknamige watervallen, welke steevast behoren tot de lijst met wereldwonderen die je minstens één keer in je leven gezien moet hebben. Deze machtige watervallen vormen de grens tussen Canada en Amerika, en zijn dan ook een absolute must voor iedereen die een bezoek brengt aan Oost Canada en / of Noordoost Amerika. Wel moet gezegd worden dat de Canadezen vanuit hun zijde een spectaculairder uitzicht hebben op deze wereldberoemde watervallen, aangezien je vanuit Canada een volledig uitzicht hebt op zowel de iconische Horseshoe Falls als de naastgelegen American Falls.

Niagara Falls in Canada

De Niagara Falls zijn één van de zeven wereldwonderen en worden elk jaar bezocht door talloze toeristen en stelletjes op huwelijksreis. Het Canadese plaatsje Niagara Falls heeft 49.000 inwoners en het gelijknamige Amerikaanse plaatsje in de staat New York, 83.000 inwoners. De twee stadjes zijn met elkaar verbonden door de Rainbow Bridge.

Horseshoe Falls, American Falls en de Bridal Veil Falls

De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen: American Falls en de Bridal Veil Falls in de Verenigde Staten en de Horseshoe Falls in Canada. Deze laatste waterval is het meest indrukwekkend, het heeft de vorm van een hoefijzer en is bijna 700 meter breed en 54 meter hoog. Hoewel er twee watervallen aan de Amerikaanse kans zijn te vinden, is het uitzicht mooier vanaf de Canadese kant. Daarom adviseert Doets Reizen om altijd te verblijven aan de Canadese kant van Niagara Falls. Er stroomt langs de Horseshoe Falls maar liefst 155 miljoen liter water, dat zich  met zo’n 32 kilometer per uur naar beneden stort. De andere waterval, de American Falls, is 300 meter lang en het water stort hier ruim 53 meter naar beneden. Aan de voet van de watervallen is de rivier ongeveer 55 meter diep. 


Entertainment

Het spectaculaire natuurgeweld van deze immense watervallen is fantastisch om te zien en overweldigend om te horen. ’s Avonds kun je de Falls trouwens ook bezoeken, dan zijn de watervallen mooi verlicht. Let op: wanneer je vanuit Canada naar de Amerikaanse kant wilt om de watervallen te bewonderen, heb je een visum nodig. Waarom er zoveel ‘Honeymooners’ naar de watervallen komen is onbekend, hoewel een legende vertelt dat de broer van Napoleon ooit vanuit New Orleans voor zijn huwelijksreis naar Niagara Falls kwam, en dat hij dus met deze traditie begonnen is.

Boottocht Niagara Falls

Om heel dichtbij al dat neerstortende water te komen kun je aan boord van de Hornblower tot vlakbij de watervallen komen. Dan snap je meteen waarom iedereen zo’n onflatteuze poncho draagt. Een ervaring die je niet mag missen!

Tunnels achter de Horseshoe Falls

Wil je nóg dichterbij komen, dan zijn de Table Rock Scenic Tunnels wellicht iets voor je. Met een lift ga je dan 38 meter naar beneden en kun je op drie verschillende punten van dichtbij naar de Horseshoe Falls kijken. Vanaf het uitkijkpunt dat zich 9 meter boven het water bevindt, heb je een fantastisch uitzicht.

Het mooiste uitzicht vanuit de lucht

Je kunt de watervallen trouwens ook vanuit de lucht bewonderen. Daarvoor breng je een bezoekje aan de Skylon Tower die 160 meter boven de watervallen uitsteekt. Vanaf het observatiedek heb je dan een magnifiek uitzicht over al het water, maar ook over de omliggende omgeving. Op een heldere dag kun je zelfs bijna 130 kilometer ver kijken. Nog mooier is het uitzicht vanuit een helikopter. Tijdens een helikoptervlucht boven de Niagara Falls heb je een onvergetelijke excursie te pakken! 

Onze topbestemmingen in de buurt van Niagara Falls

Reizen in de buurt van Niagara Falls

Logo Doets Reizen Canada

Niagara Falls