Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Canada

Forillon National Park

15 Actueel reisaanbod

Quebec staat vooral bekend om z’n rijke cultuur en levendige economie. Maar deze provincie is óók gezegend met natuurlijke schoonheid. Zo vind je hier - gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Gaspé - het prachtige Forillon National Park. In dit park vergaap je je aan de mooiste kuststroken, ruige rotsen, ongerepte bossen en weelderige zandduinen. Vanaf de kust kun je fantastische walvissen spotten die je zo uit het plantrijke water kunt zien springen!

Hiking paradise op elk niveau

Het Forillon National Park heeft een oppervlakte van 224 vierkante kilometer en was het eerste Nationale Park van Quebec. Afhankelijk van je perspectief markeert Cap Gaspé in Forillon het begin óf het einde van de bekende Canadese Internationale Appalachian Trail. Het park is door de vele wandelroutes op verschillende niveaus een waar wandelwalhalla. De leukste route is de 8 kilometer lange L’Anse-aux-Amérindiens die je naar de Cap Gaspé vuurtoren brengt. Er zijn ook korte wandelingen, zoals de La Chute die je na een aantal steile trappen uiteindelijk naar een 17-meter hoge waterval leidt. Welke route je ook kiest: ze staan allemaal garant voor adembenemende uitzichten.

Relaxen tussen de zonnebadende zeehonden

Naast wandelen kun je Forillon National Park óók te fiets of per mountainbike ontdekken. Deze zijn in het park te huren en er zijn speciale trails te volgen. Houd je ogen open, want dit natuurgebied is het thuis van herten, elanden, zwarte beren en bevers die je op de meest onverwachte momenten kunt komen. Naast het actief bezoeken van dit park kun je óók relaxen op een van de vele strandjes, waar zonnebadende zeehonden de wacht houden. En met een beetje geluk spot je tijdens je uitrustmomentje een opspringende walvis. Wil je jouw kans om een walvis te zien vergroten? Stap dan vooral aan boord van een Whale Watching Cruise!

Overnacht in het pittoreske Percé

In de nabije omgeving van Forillon National Park ligt het kleine, pittoreske Percé, aan de kust in Gaspé Peninsula. Vanuit dit plaatsje heb je het beste uitzicht op de Ile de Bonaventure, waar de grootste kolonie jan-van-genten vertoeven, alsook op de Rocher Percé: een enorm roodgekleurde rotsformatie in de Golf van Saint Lawrence die zich kenmerkt zich door een natuurlijke boog in de rots. Je kunt hier tijdens eb zelfs naartoe lopen! Verder bezit Percé over een uitstekende selectie restaurants, die je laat watertanden door hun smaakvolle assortiment aan seafood. In Percé vermaak je je, kortom, prima!

De hoogtepunten van Forillon National Park

Torenhoge kliffen, dichte bossen, indrukwekkende ruige kusten en uitstortende watervallen op verlaten stranden: dát is het Forillon National Park. Je kunt er uren wandelen, fietsen of varen met een grote kans walvissen, bevers, beren en herten tegen te komen. Dit zijn de hoogtepunten van Forillon:

  • Stap aan boort van een Whale Watching Cruise vanuit Grande Grave;
  • Huur een fiets of mountainbike en verken een groter gedeelte van het park;
  • Volg al wandelende de L’Anse-aux-Amérindiens naar de Cap Gaspé-vuurtoren;
  • Zoek verfrissing op het strand van Cap Bon Ami en vergaap je aan het uitzicht;
  • Bezoek de Pointe Au Percé National Historical site en aanschouw de op-een-na grootste vuurtoren van Canada.

Reizen in de buurt van Forillon National Park

Logo Doets Reizen Canada

Forillon National Park