Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Saguenay Fjords National Park

15 Actueel reisaanbod

Is dit Noorwegen of Canada? Dit vraag je jezelf af wanneer je het Saguenay Fjords National Park in Québec binnenrijdt. In dit adembenemend mooie park rijzen spectaculaire granieten kliffen en uitgekerfde kloven boven het diepblauwe, gitzwarte water uit. Baan je al wandelend een weg door het prachtige fjord, ontdek het gebied vanuit een watervliegtuig of spot bijzondere beloega, minke en blauwe walvissen per boot. Waar je ook voor kiest, het uitzicht in Saguenay Fords is werkelijk magnifiek!

Hoge rotsen en diepe wateren

Omringd door blauwe wateren en diepe kloven ligt het bruisende Saguenay. Met als absoluut hoogtepunt: Saguenay Fjords, het enige bevaarbare fjord in Noord-Amerika. Omsloten door hoge rotsen die soms wel 450 meter hoog zijn, is het fjord op sommige plekken méér dan 300 meter diep en kleurt het water gitzwart! Het Parc National du Fjord-de-Saguenay, zoals de locals het park noemen, bestaat uit verschillende delen waar La Baie-Éternité het perfecte startpunt is. Bezoek eerst het Interpretation Centre en leer door tentoonstellingen meer over het ontstaan van dit fjord. Bewandel daarna de populairste wandelroute; de Sentier de la Statue (7km). Een pittige klim voor de gemiddelde wandelaar, maar het adembenemende uitzicht vanaf het Mariabeeld laat je vermoeidheid als sneeuw voor de zon verdwijnen!

Ter land, ter zee en in de lucht

Naast wandelen zijn er genoeg andere activiteiten om het prachtige Saguenay Fjords National Park te ontdekken. Snuif de frisse lucht op en stap aan boord van een cruise. Het uitzicht vanaf de boot is spectaculair en een ervaren natuurgids vertelt je alles over het ontstaan van het fjord en de dieren die hier leven. Je vaart zelfs langs prachtige verstopte watervallen! Wil je iets meer avontuur en een grotere kans op het spotten van wilde dieren? Dan is een snelle Zodiac tour een absolute aanrader. Houd je ogen goed open en wie weet spot je fantastische walvissoorten, zoals de beloega (witte dolfijn), minke (dwergvinvis) of blauwe walvis. Genoeg gezien op het land en vanaf de zee? Ontdek dan het prachtige park vanuit een typisch Canadees watervliegtuig. Dit biedt naast een onvergetelijke ervaring óók een magnifiek uitzicht van het prachtige park!

Overnachten met een prachtig uitzicht

Het Auberge Des Battures is te vinden aan de voet van Saguenay Fjords. De ideale ligging maakt dit de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Parc National du Fjord-de-Saguenay in Québec. Het kleinschalige hotel geniet van een country tintje en heeft een schitterend uitzicht op de Saguenay River. Rijd voor een hapje of drankje het kleine dorpje La Baie in en vergeet vooral niet te genieten van de magische omgeving!

De hoogtepunten van Saguenay Fjords National Park

Het imposante Parc National du Fjord-de-Saguenay biedt verschillende activiteiten die passen bij de seizoenen. Zo kun je hiken, vissen, kajakken, zeilen, skiën en sneeuwschoenwandelen. Maar dit zijn de échte must do’s:

  • Cruise per Big Boat over de St. Lawrence River en spot bijzondere beloega, minke en blauw walvissen;
  • Ontdek het prachtige Saguenay Fjords vanuit een watervliegtuig;
  • Stap aan boord van de snelle Zodiac en laat je verbazen door de verhalen van een ervaren natuurgids in combinatie met de prachtige natuur;
  • Ga zelf op avontuur met een kajak en misschien spot je zelfs een zeehond;
  • Wandel de Sentier de la Statue en geniet van prachtige uitzichten over het fjord. 

Reizen in de buurt van Saguenay Fjords National Park

Logo Doets Reizen Canada

Saguenay Fjords National Park