De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Whitehorse is een van de weinige steden in de wereld die zijn omgeven door een onmetelijk groot gebied van ongerepte wildernis, maar die tegelijkertijd beschikken over alle faciliteiten die je verwacht van een wereldstad. Whitehorse, aan de oevers van de Yukon River en in de schaduw van Grey Mountain, Haeckel Hill en Golden Horn Mountain, is met zijn iconische radarboot S.S. Klondike, rijke geschiedenis en brede aanbod aan entertainment en musea de meest kosmopolitische stad van The Yukon. Daarbij opgeteld zullen de uitdagende paden, rivieren, meren en bergen een bezoek aan deze stad onvergetelijk maken!

Algemene informatie

Deze stad is met 24.000 inwoners de grootste stad van Noord-Canada, en heeft net als Chicago de bijnaam ‘Windy City’. De bijnaam komt door de ligging in de vallei van de Yukon River, gecombineerd met heuvels: deze combinatie wakkert de wind aan.

Whitehorse is een moderne stad, met een levendige kunst-scene, top attracties en goede faciliteiten voor reizigers en toeristen. Kortom: Whitehorse heeft alles wat een grote stad in zich heeft, maar dan met het lieflijke, hartverwarmende karakter van een klein dorpje.

Wat te doen

Het centrum van de stad staat nog vol overblijfselen uit de Gold Rush-tijd. Bij de Chamber of Commerce kunt u foldermateriaal krijgen over de stad en de rest van het Territory.
Een leuke manier om een deel van de stad te bekijken, is met de Waterfront Trolley. Die rijdt langs de oever van de Yukon River, op de oude White Pass & Yukon Route-spoorlijn. De trolley rijd in de zomer dagelijks en stopt op verschillende plekken langs het water.

Reizen naar Whitehorse

Logo Doets Reizen Canada

Whitehorse