Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De provincie Etelä-Karjala ligt in het zuidoosten van Finland, aan de Russische grens en is onderdeel van het indrukwekkende merengebied. Het landschap wordt in de zomer gekenmerkt door de kleuren groen en blauw. Bebost gebied met honderden watervlaktes.

Rondreis Finland, Etelä-Karjala

Etelä-Karjala, in het Nederlands bekend als Zuid-Karelië, staat bekend als een gebied met schitterende meren en is een prachtig groen gebied in de zomer. 

Het grootste meer van Zuid-Finland

In totaal telt Zuid-Finland een wateroppervlakte van 4500 km² waarbij het Saimaameer ruim 1300 km² bevat. Het meer is tijdens de laatste ijstijd ontstaan door de enorme druk van het landijs. Vandaag de dag is het een waterrijk gebied met diverse diersoorten zoals de Saimaarob. Extra bijzonder als je er eentje spot, want er zijn nog maar 200 robben in dit gebied. De omgeving leent zich uitstekend voor wateractiviteiten, maar is ook een belangrijke transport route van hout dat vanuit het binnenland naar de kust wordt vervoerd.

Top 3 bezienswaardigheden in Zuid-Karelië

  1. Saimaameer
  2. Lappeenranta
  3. Imatra

Universiteitsstad Lappeenranta

De stad Lappeenranta dient als dé toegangspoort om het merengebied te ontdekken. De stad kent een rijke geschiedenis en is nu vooral een studentenstad met een knus centrum. Je vindt hier prachtige historische gebouwen zoals de houten Lappe-kerk uit 1794 en een karakteristiek fort.

Kolkend water en geheime toevluchtsoord

Imatra is een bijzondere en intrigerende plaats en is een geheime toevluchtsoord voor sterren en koningen. Jaarlijks trekt dit plaatsje duizenden toeristen die zich vergapen aan de oerkracht van liters kolkend water van de 6000 jaar oude Imatrakoski stroomversnelling. Je vindt hier ook het allereerste natuurreservaat van Finland. Het Kruununpuisto Park is in 1842 opgericht en bestaat uit ruige rivieroevers, ongewone rivierkuilen, rotstekeningen en reuzenketelformaties. Tijdens één van de wandelingen is er kans om een zeldzame vliegende eekhoorn of wit-zwarte specht te spotten.

Warme zomers en koude lange winters

Finland heeft een noordelijke ligging en valt daardoor in de continentale klimaatzone met als gevolg dat er lange koude winters met sneeuw en korte warme zomers zijn. Door de droge zomermaanden voelt de temperatuur al snel warmer aan. 

Bestemmingen in Etelä-Karjala

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Etelä-Karjala gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Etelä-Karjala