Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Pohjois – Pohjanmaa, ook wel Noord-Ostrobotnië genoemd is een belangrijke provincie in Finland en daarmee een essentiële speler als het gaat om wonen, werk, reizen en handel. De regio strekt zich van west naar oost, van de oevers van de Oostzee naar de oostgrens van Finland.

Oulu – een mix van cultuur en natuur

De hoofdstad van de Finse provincie is Oulu, de op drie na grootste stad van Finland dat aan de oevers van de Bothnian Bay is gevestigd. Het moderne leven smelt samen met indrukwekkende natuur en rust. Je vindt overal prachtige parken, de skipistes zijn in de winter goed onderhouden en de archipelnatuur van de Bothnian Bay ligt om de hoek. Tussen de stad Oulu en het duineiland Hailuoto vaart 's zomers een veerboot en 's winters kun je via een ijsweg naar het eiland de bevroren zee oversteken. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen met het uitgebreide fietsnetwerk van maar liefst 600 kilometer. Onderweg word je getrakteerd op idyllische dorpen met witte huizen en indrukwekkende uitzichtpunten. 

Voor de waaghalzen

Net onder de grens van Fins Lapland vind je Tailvaloski, een gezellig dorp met enkele winkels. Jaarlijks komen hier veel toeristen naar toe voor uitdagende outdoor activiteiten op de bergmassieven van Iso-Syöte en Pikku-Syöte. ’s Winters is het een wintersport paradijs voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. In de zomermaanden kun je hier mooie wandelingen maken of voor de adrenaline kick op de mountainbike stappen.  Menig mountainbike hart gaat sneller kloppen bij het zien van alle route mogelijkheden. Een combinatie van veel hellingen, variërend terrein met kale rotsen en golvende zandgrond tussen oude sparrenbossen zijn de ingrediënten om het beste eruit te halen.

Syöte National Park

Syöte National Park bestaat uit beboste groene heuvels, kraakheldere meren en een houten sauna midden in het park. Je ervaart hier een oase van rust en frisheid. Vanuit het bezoekerscentrum zijn meerdere wandelroutes te nemen waaronder de Ahmakallio route. Deze 12 kilometer lange route brengt je met een uitdagende klim naar een prachtig uitzichtpunt over bebost gebied op 400 meter boven zeespiegel. Ga je liever voor een kortere route, dan is de wandeling naar Pytkynharju bergrug een perfecte invulling van de dag. Tijdens de ijstijd is deze bergrug ontstaan toen het smeltwater met zand en grind in de geopende kloof stortte. De 3 kilometer lange wandeling brengt je naar 30 meter hoogte en bied een adembenemend uitzicht

Bestemmingen in Pohjois-Pohjanmaa

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Pohjois-Pohjanmaa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Pohjois-Pohjanmaa