Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Wonderschone natuur, gezellige stadsdrukte en blije gezichten. De Finse provincie Uusimaa is als een gastvrije kennis, die je uitnodigt voor een spontaan kopje koffie. Je gaat er naartoe, zonder al te veel verwachtingen, maar je voelt je meteen op je gemak. Je valt van het ene interessante verhaal in het andere, bewondert het moois dat je om je heen ziet en proeft ondertussen van de lekkerste lokale hapjes. Uusima, als je het eenmaal hebt ontdekt, dan wil je er nooit meer weg.

Waar het stadsleven overgaat in ongerepte natuur

De provincie Uusima beslaat een gebied van 9.568 km², met honderden eilandjes langs de kust en een aantal grotere meren landinwaarts. Stralend middelpunt is de levendige hoofdstad Helsinki, waar je op het gebied van cultuur, architectuur, historie, design en voedsel op je wenken wordt bediend. Ook natuur is rijkelijk aanwezig, in de stad zelf in de vorm van groene oases. Net daarbuiten vind je Nuuksio National Park, waar je kunt genieten van ongerepte, valleien, kloven, diepe afgronden, meren, oude bossen en waterplassen.

Ook voor het betere wintersportwerk

Het is in Uusima uitstekend wandelen, fietsen en varen, met af en toe een verfrissende duik in een van de vele meren. In de wintermaanden kan de zwembroek worden verruild voor skischoenen, want Uusima is huismeester van de mooiste skigebieden van Finland. Het grootste gebied is Alhovuori, dat op een hoogte van 70 tot 150 meter ligt. Er zijn hier elf hellingen, een snowpark en ruim 3,5 kilometer aan piste. Andere aanraders zijn Serena en Talma, waar je eveneens geweldig kunt skiën en snowboarden, maar je kunt in de buurt ook ijszwemmen, schaatsen en sneeuwschoenwandelen.

Grote verschillen tussen de seizoenen

Uusima heeft een landklimaat, dat wordt beïnvloed door de Finse Golf. Dat betekent in de praktijk dat er grote verschillen zijn tussen de seizoenen, met knisperend koude winters (gemiddeld -5 graden Celsius) en heerlijk warme zomermaanden (gemiddeld 18-20 graden Celsius). 

Bestemmingen in Uusimaa

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Uusimaa gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Finland

Uusimaa