De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

In het westen van Frankrijk, op ongeveer 6 uur rijden van Utrecht, ligt de mooie regio Bretagne. Ondanks dat het zo dichtbij Nederland is ben je echt even in een totaal andere wereld. Uitgestrekte kustlijnen, gezellige badplaatsen en stadscentra met een rijke historie. Genieten van de natuur en de cultuur ga je hier zeker!

De wereldberoemde abdij 

In het noorden van Bretagne vind je de Mont Saint Michel. Waarschijnlijk is deze abdij je wel bekend van de ansichtkaarten en Instagram foto’s. Het is namelijk een kerk met een erg bijzondere ligging. Hij is namelijk midden op een rotsachtig eilandje gebouwd. Je kunt er dus alleen naartoe wandelen wanneer het eb is. Als erkenning voor zijn schoonheid is de abdij opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Om het historische karakter van de kerk zo optimaal mogelijk te behouden, zijn er in de afgelopen jaren vele werkzaamheden verricht. Vandaag de dag ligt deze abdij er prachtig bij en in de abdij zelf heb je een mooi uitzicht over de hele baai. Tijdens een tour door de abdij zul je versteld staan van de verhalen en legendes die er verteld worden. Niet alleen de abdij is een parel, ook de baai zelf en het dorp zijn erg leuk om te bezoeken. Wij raden je dan ook zeker aan om hier nog even heerlijk rond te slenteren.

Uitgestrekte kustlijnen 

Wat je meteen zal verbazen is de kleur van de zee. Deze is namelijk op verschillende plekken in Noord Bretagne blauwgroen. Bijvoorbeeld bij de plaats Saint Malo. Naast deze bijzondere kleur heeft Saint Malo ook een rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze stad volledig vernietigd. Toch lieten de inwoners zich niet kennen en ze hebben de stad exact hetzelfde opgebouwd als voor deze vernietiging. Met behulp van foto’s, puin en tekeningen zijn ze aan de slag gegaan. Dit zorgt ervoor dat de stad een zeer historisch karakter heeft. Ook de plaatsen Dinard en Cancale zijn erg sfeervol en staan onder andere bekend geworden vanwege de heerlijke visvangst. Vanaf de kust heb je erg mooi uitzicht op de Mont Saint Michel. 

Eindeloos wandelen 

Voor wandelaars is Noord Bretagne echt een walhalla. Er zijn talloze wandelroutes langs de kust. Zo raden wij je aan om vanaf Cancale naar Pointe du Grouin (een uitgestrekte rots) te wandelen. De route loopt over het strand, langs mooie strandjes, ongerepte natuur en kunt genieten van adembenemede uitzichten. Wil je net even extra genieten van deze route? Maak hem dan met zonsondergang! Voor het spotten van vogels is een wandeling in Cap Fréhel een must do. Je hebt er de kans om meer dan honderden zeevogels te zien. Gooi je haren in de wind en geniet van de heerlijke zeebries in deze prachtige regio. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Noord Bretagne gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Noord Bretagne