De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Als je denkt dat er in Frankrijk geen eilanden zijn heb je het helemaal mis. Op nog geen 6 uur rijden van Utrecht heb je in het zuiden van Bretagne talloze schitterende (verlaten) eilandjes. In de baaien vind je gezellige haventjes en kun je genieten van de verse oesterteelt. Dit is hét moment om deze culinaire specialiteit van Frankrijk te proeven!

Hoofdsteden met een rijke historie  

Als je van Noord Bretagne naar Zuid Bretagne rijdt, is het zeker de moeite waard om even een tussenstop te maken in de hoofdstad Rennes. Breng een bezoek aan de kathedraal, wandel langs het oude centrum en geniet van een heerlijke koffie in een schitterend aangelegde Franse tuin. Doordat de stad in het bezit is van een universiteit zul je op straat veel jongeren tegen komen. Het zal je opvallen dat er een levendige en gezellige sfeer hangt in deze stad. Een andere veelzijdige stad is Vannes (hoofdstad van Morbihan). Ook deze stad zit weer boordevol historie. In tegenstelling tot Rennes is deze stad gelegen aan zee en was vroeger een belangrijke havenstad. De pakhuizen van vroeger zijn nog steeds behouden gebleven en zorgen voor een kleurrijk tafereel. Naast het bezoeken van vele culture bezienswaardigheden, kun je ook heerlijk even tot rust komen op het strand. Vanaf dit strand heb je goed uitzicht op de Golf van Morbihan.

‘Kleine zee’ 

Morbihan betekend ‘kleine zee’ in de taal van Bretagne. Meer dan zestig eilandjes zijn gevestigd in de Golf van Morbihan. Stuk voor stuk zijn ze prachtig. Een erg bijzonder schiereiland is Rhuys Peninsula. Van beroemde oesterkwekerijen tot aan verborgen plekjes, op dit eiland vind je het allemaal. Dit is echt een eiland waarvan wij zeggen: Ga op avontuur. Laat je niet afschrikken door doodlopende paadjes. Wie weet vind jij hier wel weer een prachtig ongerept stukje natuur en kun je hier heerlijk en alleen van genieten. 

Een labyrint van kanaaltjes 

Naast de zee beschikt deze regio ook nog over een prachtig natuurpark, Regionaal natuurpark Brière. Het natuurpark heeft een grote van wel 40.000 hectare en is het op en na grootste natuurpark van Frankrijk. Stap aan boord van een boot en laat de natuur op je af komen. Bij voldoende stilte zullen de vogels vanzelf dichterbij komen. Je vaart langs de vele schattige huisjes die allen beschikken over rieten daken. Laat jij nou ook net veel riet zien langs het water. Vroeger gebruikte ze dit dus om de daken van de huisjes mee te maken. In dit waterrijke gebied waan je je even in een hele andere, rustige, wereld. 

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Zuid Bretagne gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Zuid Bretagne